Gordelfestival met focus op Overijse

OVERIJSE - 03-08-16 - Topeditie Gordelfestival met Overijse als focusgemeente

De Topdag van het Gordelfestival op zondag 4 september zet de hele Vlaamse Rand op zijn kop. Terug van weggeweest is de Gordelklassieker, een iconische lus van 100 kilometer doorheen de 19 gemeenten van de Vlaamse rand rond Brussel. De andere fiets- en wandelparcours verkennen het Pajottenland en de prachtige Druivenstreek rond Overijse.

Focusgemeente Overijse zal die dag zijn toeristische troeven uitspelen, en in het bijzonder die van Jezus-Eik. De dorpskern van Jezus-Eik, aan de poort van het Zoniënwoud, wordt naast Huizingen het tweede grote trefpunt van het Gordelfestival op 4 september.

Jezus-Eik en het Zoniënwoud zijn onafscheidbaar met elkaar verbonden. Het ontstaan en de groei van het dorp is grotendeels te danken aan het woud. Heden ten dage is Jezus-Eik nog altijd een prachtige uitvalsbasis voor een bezoek aan het bos. Het is de ideale setting voor onder meer een Avonturenspeelbos, de Gladiatorenloop Zoniënwoud, begeleide looptochten van 5km, 10 km of 20km en mountainbikeroutes.
In het Avonturenspeelbos kunnen kinderen vanaf 8 jaar zich uitleven op een klimmuur, pamperpaal of een echte deathride. Voor de Gladiatorenloop Zoniënwoud wordt een gedeelte van het bos omgetoverd tot een uitdagend loopparcours vol natuurlijke en bovennatuurlijke hindernissen.

Via tal van wandelingen en fietsroutes ontdekken deelnemers de charmes en het erfgoed van de authentieke Druivenstreek: Geocaching, Nordic Walking, een Gezinsvriendelijke Druivenroute van 29km en de Sportieve Druivenroute van 50 km. Op het rustpunt Solheide kan je met een gids een bezoekje brengen aan een druivenserre.

Het plein voor de kerk van Jezus-Eik wordt een verkeersvrij ‘Horecaplein’. Eén groot terras vol straattheater en animatie: aperitiefconcert, kleuterdorp, optredens van ‘Radio Oorwoud’ en ‘Mathias Vergels and the Village’ en Radio Jezus-Eik die voor één dag live op antenne gaat. De internationale straattheateract als afsluiter houden we nog even geheim.

Het volledige programma van de Topdag vind je op www.gordelfestival.be.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 03-08-16 • Uur: 13u58

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur