Feestelijke opening Paardenmarktstraat

TERVUREN - 31-08-16 - De volledig vernieuwde Paardenmarktstraat werd zopas officieel heropend tijdens het jaarlijkse buurtfeest.

De Paardenmarktstraat is al enkele maanden geleden afgewerkt en opengesteld, maar werd nu onder grote belangstelling van buurtbewoners geopend. Het alomvattend project voorzag niet enkel in de aanleg van een gescheiden riolering en de volledige heraanleg van de straat, maar eveneens in nieuwe voetpaden en omgevingswerken om de omgeving te verfraaien. Het prijskaartje bedroeg 1,8 miljoen euro. Door een goede samenwerking tussen buurtbewoners, gemeentebestuur en de aannemer werd de noodzakelijke overlast binnen de perken gehouden. Burgemeester Jan Spooren is tevreden over het eindresultaat dat op vlak van veiligheid, comfort en esthetiek een meerwaarde betekent voor zowel de bewoners als de gebruikers van de straat. “Bovendien kadert het project in een algemene opwaardering van het oude centrum van Tervuren”, aldus de burgemeester. “Ook de totale heraanleg van de H. Boulangerlaan werd onlangs beëindigd en later dit jaar starten de grondige vernieuwingswerken van de Kapellestraat, de Wijngaardstraat, de Gaystraat en de Peercouriniestraat”, bevestigt de burgemeester.

Ondersteuning van buurtfeesten

Buurtfeesten zijn laagdrempelig en hebben een rechtstreekse impact op de bewoners. Schepen van evenementen Jan Trappeniers vindt ze daarom heel belangrijk: “Met de ondersteuning van buurtfeesten willen we de contacten tussen buurtbewoners stimuleren. Tervuren is een gezellige gemeente waar veel te beleven valt en het aangenaam om wonen is. Maar het moet ook een plek zijn waar nieuwkomers vlot integreren en samen een hechte gemeenschap kunnen vormen.”

Het jaarlijkse buurtfeest van de Paardenmarktstraat is een van de grootste in Tervuren. Ook dit jaar was de opkomst groot en zat het weer helemaal mee voor een geslaagde barbecue. Samen met het buurtcomité en de enthousiaste deelnemers kijkt het gemeentebestuur alvast uit naar een volgende editie.Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 31-08-16 • Uur: 05u42

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur