Starten rioleringswerken in Huldenberg

HULDENBERG - 21-09-16 - In oktober start Aquafin in samenwerking met de gemeente Huldenberg met rioleringswerken in de Neerpoortenstraat en de Ernest Langelezstraat. Met dit project wil Aquafin het afvalwater dat nu nog in de Leikstraalbeek belandt, aansluiten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Neerijse. Het gaat om het afvalwater van meer dan 390 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

“Daarom zal Aquafin een verzamelriool aanleggen voor de opvang en transport van het vuile water, een regenwaterleiding voor het transport van het niet vervuilde hemelwater en een buffergracht en/of bekken voor het regenwater”, vertelt Wim Berghmans, projectmanager bij Aquafin. “Na uitvoering van de werken door Aquafin moeten alle woningen langs het tracé hun afvalwater en hun regenwater gescheiden aanbieden, d.w.z. het afvalwater aansluiten op de riool die naar de zuiveringsinstallatie gaat en het regenwater op de nieuwe regenwaterleiding die naar de waterloop gaat.”

De gemeente Huldenberg maakt van de werken gebruik om bijkomend te investeren in de aanleg van een voetpad.

De werken starten op maandag 17 oktober en zullen ongeveer 12 maanden duren. Meer info over de timing en fasering krijgt u tijdens de infoavond. Deze gaat door op maandag 26 september 2016 om 19u in zaal De Linde, Pastorijstraat 3 in Ottenburg.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 21-09-16 • Uur: 09u32

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Huldenberg

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur