Recordopkomst voor MeloVelo

OVERIJSE - 27-09-16 - Op verrassende concertlocaties in Oud-Heverlee, Huldenberg en Overijse registreerden de organisatoren van MeloVelo om en bij 2400 deelnames door naar schatting 1200 bezoekers. Initiatiefnemer Peter Bary (Fietsersbond Druivenstreek) : “Het overgrote merendeel van onze deelnemers verplaatste zich met de fiets van concert tot concert. Dat gaf aanleiding tot een fenomeen wat we nog niet kenden in deze streek : de fietsfile.”

MeloVelo gaat uit van een samenwerkingsverband van meer dan 20 verenigingen en organisaties uit het Dijleland en de Druivenstreek. Op 10 locaties - van verborgen tuinen en schuren tot een Spaanse wijnzaak - brachten meer dan 150 muzikanten een gemengd programma van klassieke muziek, lichte jazz, folk en chansons. Het festival bood zo een podium aan (amateur)muzikanten en jonge professionals in samenwerking met lokale muziekacademies en Luca School of Arts (campus Lemmens).

De happening was gratis maar deelnemers konden een bijdrage doen ten voordele van de werking van vzw Panal, die in de regio actief een kwaliteitsvol aanbod van palliatieve zorgen uitbouwt. De fundraising gebeurde via een grootscheepse BBQ voor het goede doel in samenwerking met vzw Basilius (Ottenburg), maar ook een benefiet-degustatie bij wijnzaak Espavino (St-Joris-Weert) bracht veel mensen op de been. Bij alle concertlocaties stonden ook originele collectebussen, vormgegeven door jonge cursisten van de kunstacademie BKO (Overijse). Het totaal van de opgehaalde som zal pas na verwerking van alle kassa’s worden bekendgemaakt.

Tijdens het druk bijgewoonde slotmoment in de Hoeve Celongaet, gepresenteerd door radiojournaliste Marjan Temmerman, verklaarde kersvers Druivenambassadeur Sarah Van Pelt : “Stel je nu eens voor dat onze prachtige regio uitgerust zou zijn met een degelijke fietsinfrastructuur, wat helaas nu niet het geval is. Dan zou het hier elke dag MeloVelo kunnen zijn.”

Ondanks de grote bijval is de toekomst van MeloVelo niet verzekerd. Als intergemeentelijk cultureel initiatief krijgt het evenement een financiële ruggensteun van de provincie Vlaams-Brabant, die deze rol in de toekomst echter niet meer kan opnemen. Om die reden openen de organisatoren op www.melovelo.be een ideeënbank waar alle suggesties voor een duurzame toekomst voor het evenement welkom zijn.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 27-09-16 • Uur: 04u48

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur