Woon- en behoeften onderzoek

HULDENBERG - 03-10-16 - Het is bijzonder fijn vast te stellen dat mensen steeds langer leven. De aanwezigheid van senioren in onze samenleving wordt steeds belangrijker. Daarom is het ook nodig het beleid te sturen naar de behoeften. Dat wil het gemeentebestuur van Huldenberg doen.
Vanaf 30 september 2016 worden alle 50-plussers van de 5 deelgemeenten uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. Dit kan op papier, maar ook online. De vragenlijst werd inhoudelijk samengesteld door medewerkers uit de dienst senioren van de gemeente, het Lokaal Dienstencentrum Blauwhof en de sociale dienst van het OCMW. De coördinatie van het project gebeurt door de seniorenraad en door de bevoegde schepen Herman Depré.
De bevraagde thema’s zijn ondermeer ‘wonen’, ‘mobiliteit’ en ‘vrije tijd’. Woonwijzer Midden Brabant (IGO Leuven) goot alles in een professionele vragenlijst. Het is natuurlijk erg belangrijk dat er voldoende 50-plussers bevraagd worden. Verscheidene verenigingen en vrijwilligers hebben hun medewerking al toegezegd. De opvolging en eerste verwerking van de antwoorden zullen ook gebeuren door de mensen van Woonwijzer. De resultaten worden verwacht in het voorjaar van 2017. Uiteindelijk willen we komen tot een lijst met acties op korte, middenlange en lange termijn.
Alle informatie is te vinden op de website van de gemeente en OCMW Huldenberg. Je vindt er ook de link om de vragenlijst online in te vullen.

Herman Depré
Schepen voor senioren en sociale zaken.
OCMW voorzitter.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 03-10-16 • Uur: 06u21

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Huldenberg

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur