El Classico 2016

OVERIJSE - 19-11-16 - Jezus-Eik in vuur en vlam
Naar jaarlijkse gewoonte was er ook dit jaar de El Classico – familiedag bij VOK Jezus-Eik. Een evenement dat op sterven na dood leek is, meer dan ooit, springlevend.
Meer dan 40 jaar geleden daagden enkele leiders van chiro Bosuil VOK uit voor een vriendschappelijke voetbalmatch. Deze match ging jarenlang ongemerkt voorbij. Nu, 40 jaar later, kunnen we spreken van echte Jezus-Eikse traditie en lokale folklore.
El Classico
Ook dit jaar kwam de leiding van chiro Bosuil VOK uitdagen voor een vriendschappelijke voetbalmatch. Reeds jaren kan VOK met het grootste gemak winnen. Voor de eerste keer in enkele jaren kan chiro Bosuil vrij goed standhouden en werd het 2-2. De toeschouwers konden, naar jaarlijkse gewoonte, rekenen op enkele grappige momenten. Voor enkele leiders van de chiro was het de eerste keer op een voetbalterrein…
Na de match kreeg iedere aanwezige pannenkoeken.
Familiedag
De vorige edities kwam VOK met een fotozoektocht op de proppen. Deze zoektocht kon op meer dan 70 deelnemers rekenen en kan dus een heus succes genoemd worden. Dit jaar viel 11 november op een vrijdag en was er dus de mogelijkheid om een avondactiviteit te organiseren. Zo kwam VOK met een fakkeltocht op de proppen. 68 deelnemers van alle leeftijden vertrokken omstreeks 18u op fakkeltocht langsheen één Jezus-Eiks mooiste wijken, de bloemenwijk. Tijdens de fakkeltocht kon VOK rekenen op enkele vrijwilligers, van de lokale brandweerkazerne en sympathisanten van VOK, die de veiligheid in de gaten hielden. Na de fakkeltocht kon men zich verwarmen aan een bescheiden vuur en warme chocomelk.
VOK Jezus-Eik hoopt ook tijdens komende activiteiten z’n deur open te zetten voor alle nieuwsgierigen. Opgepast! Wie weet blijf je, net als wij, hangen…

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 19-11-16 • Uur: 12u47

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur