Cultuurprijzen

OVERIJSE - 30-11-16 - Cultuurprijzen voor Thoover en Gerard Alsteens

In cultuurcentrum Den Blank stond afgelopen donderdag de uitreiking van de Cultuurprijs voor personen en de Cultuurprijs voor verenigingsactiviteiten op het programma.

In de categorie verenigingen ging de Cultuurprijs naar Thoover v.z.w. voor de organisatie van de maandelijkse aperitiefconcerten in cultuurcentrum Den Blank. Hiermee stimuleert Thoover de klassieke muziekbeleving voor telkens 100 toeschouwers en geeft ze podiumkansen aan muzikale talenten.

Andere kanshebbers waren de volksdansgroep De Koerp voor het levend houden van de volksdanstraditie in Overijse en Kiwanis Overijse voor de organisatie van Overijse Zingt tijdens de Druivenfeesten 2016.

De winnaar van de Cultuurprijs voor personen werd cartoonist Gerard Alsteens, beter bekend als GAL. Hij krijgt de prijs als erkenning voor zijn werk als cartoonist in kranten en tijdschriften.

De andere twee genomineerden waren Robert Schonejans, voor zijn inzet in de Koninklijke Harmonie ‘Sint-Martinus’ Overijse en wijlen Dries Vanhaeght, voor zijn levenswerk en tekentalent als cartoonist voor ‘Spoorslag’ en voor ‘het Pallieterke’.

Foto: Gerard Alsteens, cartoonist GAL

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 30-11-16 • Uur: 06u34

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur