Digitaal inschrijven voor basisonderwijs

TERVUREN - 03-12-16 - Voor het schooljaar 2017-2018 worden kinderen in het Tervuurse basisonderwijs ingeschreven via het aanmeldingssysteem www.naarschoolintervuren.be. Kamperen aan de schoolpoort is daarmee verleden tijd.

Het beeld van kamperende ouders was al lang een doorn in het oog van het gemeentebestuur. “Kamperen aan de schoolpoort was het gevolg van het oude inschrijvingssysteem, waar iedere ouder zelf bij een school ging aankloppen om zijn kind in te schrijven. Het was ook onrechtvaardig, want niet elk gezin heeft het netwerk of de middelen om aan de schoolpoort te kamperen. Bovendien zorgde het voor onnodige stress, zowel bij de ouders als de scholen,” zegt schepen van onderwijs Lut Kint.

Basisscholen werken intensief samen met gemeente

Lut Kint nam het initiatief voor een digitale aanmeldingsprocedure en werkte samen met de basisscholen van alle onderwijsnetten in Tervuren. De partners onderzochten de voor- en nadelen en gingen uiteindelijk voluit voor dit digitaal systeem. De gemeente geeft intensieve ondersteuning bij de invoering, zowel financieel als via de onderwijsdienst.

Rechtvaardig systeem

Het systeem houdt rekening met de keuze van de ouders die minstens één en liefst meerdere scholen aanduiden. Daarna krijgen de kinderen een rangordenummer en een plaats in een door hen gekozen school. De kans op een plek in de voorkeurschool is daarmee zo groot mogelijk voor elk kind. Daarnaast telt ook de afstand tussen de school en de woonplaats van het kind of de school en de werkplaats van een van de ouders.

Meer info op www.naarschoolintervuren.be

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 03-12-16 • Uur: 09u13

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur