Sporttrofee van het jaar 2016

OVERIJSE - 28-01-17 - Kris Bosmans wint ‘Sporttrofee van het jaar 2016’


Overijsenaar en paracyclist Kris Bosmans is de allereerste eindlaureaat geworden van de ‘Sporttrofee van het jaar’ van Sportraad Overijse. De prestigieuze trofee werd voor het eerst uitgereikt op de kampioenenhulde van de gemeente Overijse op vrijdag 27 januari 2017.

Kris Bosmans werd bekroond voor een topjaar waarin hij zilver behaalde op de Paralympische Zomerspelen 2016 in Rio De Janeiro in de wielerwegrit. Hij werd er ook zevende op de 3 km achtervolging en tiende in de 1 km tijdrit in de categorie C1-2-3. Kris is ook Belgisch kampioen op de weg en tegen de tijd. In Oostende won hij de Belgische manche van de Wereldbeker. In het Spaanse Bilbao werd hij vierde.

De overige twee genomineerden waren Linda Dehertogh en Alicia Pé. Linda is dubbele gouden medaillewinnares op de Special Olympics in Nederland in het bocce, een balsport die nauw verwant is aan petanque. Alicia behaalde op de wereldkampioenschappen in Italië twee gouden medailles in de vechtsport karate.

Op de kampioenenhulde zette de gemeente nog zo’n 250 andere verdienstelijke sportbeoefenaars en sportkampioenen uit Overijse in de bloemetjes. De meesten zijn actief in een van de 50 sportclubs die de gemeente rijk is. Ze houden er allemaal een mooie rugzak van de Sportdienst aan over.

In bijlage vind je een foto van Kris Bosmans met zijn trofee.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 28-01-17 • Uur: 13u10

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur