Mensen aan het sporten krijgen

TERVUREN - 10-02-17 - 5 km lopen in 10 weken tijd met Start Running

De gemeente Tervuren en joggingclub De Furalopers slaan de handen in elkaar om zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. Op woensdag 19 april geven ze het startschot voor de 6de editie van Start Running: een programma om 5 km in 10 weken tijd te lopen.


Een goede begeleiding, eenvoudige instructies van ervaren lopers, een opbouwend loopschema en vaste trainingstijdstippen zijn het recept van deze succesformule.

Haalbaar programma
Op woensdag 19 april komen alle deelnemers samen in Sportcentrum Diependal in Tervuren. De eerste training omvat 1 minuut lopen, 1 minuut stappen, 2 minuten lopen, 2 minuten stappen, enz. Bij elke training worden de looptijden wat langer zodat de deelnemers na 10 weken 5 km lopen zonder te stoppen. Uit ervaring blijkt dit doel een haalbare kaart te zijn.

Knappe resultaten
“We hebben telkens tussen 100 en 150 deelnemers en ruim 80% kan na 10 weken 5 km lopen. Verschillende deelnemers van de vorige edities klommen op naar een "Start to 10 km", om na 13 maanden de 20 km van Brussel probleemloos uit te lopen. Enkele deelnemers hebben zelfs al een marathon achter de rug”, bevestigen de organisatoren.

Inschrijven kan via harry.janssen@telenet.be of online: https://reservaties.tervuren.be/

Contactinfo:

Afdeling vrije tijd: 02 766 53 45

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 10-02-17 • Uur: 13u31

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur