Het Lindenhof: een triest verhaal

HOEILAART - 16-02-17 - Hoeilaart mist meer en meer een feestzaal zoals het Lindenhof.
Wat ooit het symbool was van het sociale leven in Hoeilaart en voor velen fijne en onuitwisbare herinneringen , staat nu echter klaar voor de sloophamer. We kenden al langer de plannen van de projectontwikkelaar die het pand kocht, maar nu het concreet wordt moeten we toch even slikken.

Meer dan 20 appartementen op deze plaats is uiteraard van het goede te veel. CD&V Hoeilaart heeft zich altijd tegen deze plannen verzet. We vinden dat dit bouwproject het leven in de wijk het Lindeke volledig op zijn kop zal zetten.
Eén van onze belangrijkste punten voor de verkiezingen van 2018 is trouwens om dergelijke grote bouwprojecten in Hoeilaart af te remmen. Geen stad in ons dorp! We passen ervoor om Hoeilaart het uitzicht te geven van een voorstad van Brussel.

Hoe is het met het Lindenhof zover kunnen komen? Toen de VZW die het Lindenhof beheerde, liet weten dat het geen geld meer kon vrijmaken om de nodige verbouwingen te doen, hoopte iedereen dat de Gemeente het Lindenhof zou kopen en opknappen. De huidige meerderheid deed echter alsof zijn neus bloedde en zo kwam het Lindenhof in handen van een projectontwikkelaar. Die vroeg een bouwvergunning aan voor 24 appartementen. Deze bouwvergunning werd in eerste instantie door de Gemeente geweigerd op basis van het toekomstig RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) waarin staat dat daar alleen ééngezinswoningen mogen gebouwd worden. Doordat de volledige procedure van het RUP, door slordigheden van de gemeente, moest overgedaan worden, was het RUP echter niet op tijd definitief goedgekeurd om de plannen voor het appartementsgebouw voor altijd naar de prullenbak te verwijzen.
De projectontwikkelaar ging dus in beroep bij de provincie. Niemand van de Gemeente, meestal de Burgemeester, kwam het dossier en de weigering, bij de provincie verdedigen. Er werd zelfs geen brief geschreven om het standpunt van de Gemeente duidelijk te maken. In andere dossiers werd dat wel gedaan. Zo kreeg de projectontwikkelaar al fluitend zijn bouwvergunning.
CD&V betreurt dit.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 16-02-17 • Uur: 13u15

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur