Nieuw logo Druivenfestival

HOEILAART - 25-02-17 - Druivenfestival 2017: Doenders Dromen

Van 15 t.e.m. 18 september zal het Druivenfestival de bezoekers betoveren met het thema "Doenders Dromen". Voor deze 70ste editie kreeg het festival een gloednieuw logo cadeau, ontworpen door Jan Vanderstraeten. Radio Guga, de Ghost Rockers en Cookies and Cream zijn de eerste namen op de affiche.

Doenders Dromen
"Het 70ste Druivenfestival wordt er eentje waar je stoutste dromen werkelijkheid worden," vertelt schepen Els Uytterhoeven. "Het festival zal ondergedompeld worden in een dromerige sfeer waar Klaas Vaak, dromenvangers en 'schaapjes tellen' niet zullen ontbreken."
Wie vermoedt dat deze editie slaapverwekkend zal zijn, heeft het goed mis. Vele kinderdromen zullen in vervulling gaan, want niemand minder dan de Ghost Rockers komen Adhemarrock onveilig maken. De openingsavond krijgt dit jaar een heel bijzonder kader waar de organisatoren nog niet te veel over kwijt willen. Toch lichten ze al een tipje van de sluier op met de naam van Radio Guga, de festivalband rond begenadigd stemmenimitator Guga Baul.
Op algemene aanvraag komen Cookies and Cream terug naar De Nacht van den Doender op zaterdag. Zij weten als geen ander hun publiek wakker te schudden na de adembenemende lichtstoet.

Nieuw logo
Het organiserend comité schreef speciaal voor deze verjaardag een wedstrijd uit. "Wij vonden het tijd om het festival een vaste huisstijl te geven en daarbij past natuurlijk een logo," zegt Erwin Gysens, voorzitter van het comité. "Uit zes inzendingen kozen we unaniem het logo van Jan Vanderstraeten." Uiteraard staan de druiven centraal in het logo. Daarnaast zetten de lachjes en het vuurwerk het feestelijk en kleurrijk karakter van de feesten in de verf.
De winnaar kreeg naast een VIP-arrangement op het volgende festival ook filmtickets cadeau. Binnenkort zal het logo te zien zijn op alle promomaterialen van het Druivenfestival.

Achtergrondinformatie

Het Druivenfestival

We zijn toe aan het 70ste Druivenfestival, een Hoeilaartse traditie die begon in 1948.

Oorspronkelijk waren de feesten bedoeld om de Belgische druif te promoten. Omdat wij die traditie in ere willen houden, worden de druiven nog steeds tentoongesteld in het gemeentehuis, tijdens het festival. Sinds 2008, het jaar waarin onze tafeldruif erkend werd als streekproduct, krijgen ook hobbyserristen de kans om hun druiven tentoon te stellen.

In de loop der jaren groeide het Druivenfestival uit tot een echt dorpsfeest. De klemtoon ligt dan ook voornamelijk op het verenigingsleven, cultuur, samenzijn en ontspannen.
Muziekliefhebbers komen aan hun trekken op de Openingsavond, Intiem Klassiek, de kioskconcerten, de Jazzdag, het maandagnamiddagconcert en Nerorock.
Je dansbenen kan je strekken in het Scoutsdorp, op de Nacht van de Jeugd, de Nacht van den Doender en in Jeugdhuis Phobos.

Maar het Druivenfestival betekent vooral gezelligheid: rondkuieren op de vlooienmarkt, de ambachtenmarkt of de jaarmarkt, genieten van het straatanimatiefestival en proeven van de lekkere dingen des levens, zoals de kaastaarten op het kaastaartenfestival.
Ook de kleinsten onder ons kunnen zich laten verrassen door de vele animatie op kindermaat.

En laten we zeker toppers als de lichtstoet, de steegjesrace en het vuurwerk niet vergeten.

De verenigingen zijn de spil van het Druivenfestival. Stuk voor stuk zorgen zij ervoor dat Hoeilaart het derde weekend van september op zijn kop staat.

Het organiserend comité bestaat uit vrijwilligers die een jaar lang in de weer zijn om het geheel in goede banen te leiden. Het comité is een mengelmoes van rotsvaste waarden die al enkele jaren meedraaien en een aantal nieuwe krachten. Sinds het festival van 2007 neemt Erwin Gysens de rol van voorzitter waar.

Wie is wie?
Erwin Gysens, voorzitter comité
Katrien Claes, cultuurcoördinator, dienst vrije tijd
Els Uytterhoeven, schepen
Leen De Rudder,
Mehdi Mandil,
Sam Massa,
Renny Rombouts,
Pieter Rowies,
Kim Van Calster, leden van het comité


Contact
Secretariaat van het Druivenfestival, info@druivenfestival.be, 02/657.05.04.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 25-02-17 • Uur: 07u25

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur