Lezing door professor Bart Maddens

HOEILAART - 05-03-17 - Van de zesde naar de zevende staatshervorming?

Er waren er al zes, en ze veroorzaakten samen een belangrijke aardverschuiving binnen het Belgisch staatsbestel. Maar niet iedereen vindt dat we ‘r al zijn. De ene wil meer Vlaanderen, de andere opnieuw meer België, maar velen vinden het nu welletjes. Een zevende staatshervorming is echter toch niet ondenkbaar.

In 2019 gaat de burger voor de nationale verkiezingen weer naar de stembus. Zal de inzet van deze verkiezingen een nieuwe staatshervorming zijn? Is er wel nood aan een zevende staatshervorming? Welke strategieën leven binnen de partijen om weerstand te bieden aan een nieuwe staatshervorming of om de fouten van de zesde staatshervorming recht te trekken?

Professor Maddens, hoogleraar aan de KUL, is een persoonlijkheid in deze materie en legt het allemaal haarfijn uit. Hij brengt zijn visie over onze constitutionele toekomst en geeft ons een inkijk in de strijd achter de schermen.

Het Rodenbachfonds Hoeilaart verwelkomt je graag op deze boeiende lezing in het GC Felix Sohie (cafetaria), op zondag 19 maart, om 10.30u. Inkom 5€.

Nadien krijg je nog de exclusieve gelegenheid tot een bezoek aan het Lentesalon van de Kunstkring Hoeilaart, dat uitzonderlijk haar deuren voor ons opent. De hommage aan onze dorpsgenoot Maurits Pirquin is immers een must voor iedere doender.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Meer informatie op de website: http://www.rodenbachfondshoeilaart.vlaanderen

Datum: 05-03-17 • Uur: 09u24

Auteur: H. Daemen • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur