Digitaal inschrijven voor basisonderwijs

TERVUREN - 13-03-17 - De inschrijvingen in de scholen zijn gestart. Hier en daar kamperen ouders weer aan scholen. Maar niet voor de basisscholen in Tervuren. De gemeente heeft gekozen voor een centraal aanmeldingssysteem. Kamperen aan de Tervuurse schoolpoorten is daarmee verleden tijd.

Bij de inschrijvingen voor het schooljaar 2017-2018 werken alle basisscholen uit Tervuren met het digitaal aanmeldingssysteem. Ouders weten nu in welke school ze hun zoon of dochter mogen inschrijven.

Vlot en gemakkelijk systeem

“We hebben het systeem in december al uitgetest met het aanmelden van de voorrangsgroepen (broers en zussen en kinderen van personeel). En dat is vlot verlopen,” zegt schepen van onderwijs Lut Kint. De grote test kwam er in februari omdat het om veel meer kinderen gaat. In totaal werden er in deze periode 191 kinderen aangemeld. Voor de voorrangsgroepen in december ging het om 96 kinderen.”

Rechtvaardig systeem

Het systeem houdt rekening met de keuze van de ouders die minstens één en liefst meerdere scholen aanduiden. Daarna krijgen de kinderen een rangordenummer en een plaats in een door hen gekozen school. De kans op een plek in de voorkeurschool is daarmee zo groot mogelijk voor elk kind. Daarnaast telt ook de afstand tussen de school en de woonplaats van het kind of de school en de werkplaats van een van de ouders.

Voor de kindjes geboren in 2015 die volgend schooljaar voor het eerst naar school gaan, is er voor iedereen een plekje. Ook voor de andere geboortejaren is er voor bijna elk kind een plaats.

Vrije inschrijvingen

Vanaf 11 mei starten de vrije inschrijvingen. De website www.naarschoolintervuren.be vermeldt dan in welke school er nog plaats is voor welk geboortejaar. Inschrijven kan door contact op te nemen met de school.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 13-03-17 • Uur: 17u23

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur