Zwerfvuilactie 2017

HOEILAART - 13-03-17 - HOEILAART - Voor de tiende keer op rij organiseren de gemeente Hoeilaart en de Hoeilaartse milieuraad een zwerfvuilactie. Met deze actie willen ze iedereen sensibiliseren om geen afval - groot of klein - op straat achter te laten. Weg met rondslingerende blikjes, sigarettenpeuken, snoeppapiertjes en kauwgom!

BEGIN ER AL AAN!
Bij de milieudienst kan je witte zwerfvuilzakken krijgen. Met die zakken kan je in je buurt, op weg naar de bakker of tijdens een wandeling, al zwerfvuil beginnen te verzamelen. Veel of weinig, het maakt niet uit. Alle beetjes helpen.
Nog even opmerken dat je de zwerfvuilzakken niet mag meegeven met de gewone huisvuilophaling!

ZWERFVUILDAG
Zaterdag 18 maart 2017, van 11 tot 15.30 uur, Mariënparking en GC Felix Sohie

• Op Zwerfvuildag breng je je zwerfvuilzak of -zakken naar de centrale verzamelplaats op de Mariënparking. Je zal de verzamelplaats van ver herkennen aan de nadarhekken en de spandoeken.
• De milieudienst deelt daar ook witte vuilzakken uit om zwerfvuil te verzamelen. Rond 15.30 uur komt Interrand het verzamelde afval ophalen.
• Alle deelnemers krijgen een leuke attentie geschonken door OVAM, en een bonnetje voor een gratis hapje en drankje in de cafetaria van het GC Felix Sohie. De cafetaria wordt die dag uitgebaat door de vereniging SamenVoor.
• In de serre van het GC Felix Sohie kan je een bezoek brengen aan diverse info- en workshopstandjes. De Afvalexpo van waardevolle troep zal bijvoorbeeld tonen hoe afgedankte materialen een tweede leven kunnen krijgen.
De vereniging Femma van haar kant organiseert een leuke workshop waar afvalmateriaal omgevormd wordt tot praktische hulpmiddelen en hebbedingetjes. Wist je dat je met een petfles en de binnenband van een fiets een handige wespenval kan maken? Of met diezelfde binnenband een leuk egeltje kan knutselen?

Beslist de moeite waard om op zaterdag 18 maart naar het GC Felix Sohie af te zakken! Bovendien vinden daar diezelfde dag ook de Tweedehandsbeurs van de Gezinsbond, het Repair Café van SamenVoor en de Jeugdboekendag van de bib plaats.

DEELNEMEN IN GROEPSVERBAND
Wil je deelnemen in groepsverband, met je vereniging, wijk of vriendenkring? Op de Zwerfvuildag zelf of ervoor? Duid een coördinator aan en neem contact op met de milieudienst. Dan kunnen de nodige praktische afspraken gemaakt worden.

Contact: milieudienst, tel. 02 658 28 75, milieu@hoeilaart.be.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 13-03-17 • Uur: 17u35

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur