Lentesalon van Kunstkring Hoeilaart

HOEILAART - 13-03-17 - Op 18, 19, 25 en 26 maart, telkens tussen 14 en 18 uur, stellen de leden van Kunstkring hun nieuwe werken tentoon in het GC Felix Sohie, Gemeenteplein, 39 te Hoeilaart. Dit jaar belooft dit jaarlijks Lentesalon een geweldige editie te worden. Kunstenaars als Eliane De Brabanter, Sonia Delhaye, Claudine Rousseau, Jacques Vanderlinden, Willy Ophalvens, Roger Brenart, Laurent Eekhout en Jos Daemen hebben prachtige werken gecreëerd, die de kijkers zeker zullen kunnen bekoren. Een rode loper zal de bezoekers leiden naar de lift of naar de trappen richting zaal Molenberg (2de verdieping).
Tijdens dit Lentesalon wordt tevens een hommage gebracht aan Maurits Pirquin, één der grootste kunstenaars van onze regio en zelfs van ver daarbuiten. Enkele originele werken van zijn hand worden tentoongesteld, samen met een reeks foto’s van andere werken. Maurits Pirquin wordt beschouwd als een vertegenwoordiger van het Vlaams Expressionisme, een man voor wie zijn kunst een obsessief zoeken is naar het essentiële, het innerlijke; een zoektocht naar zijn eigen ziel.
Een kans die u zeker niet mag missen, want het zou best de laatste mogelijkheid kunnen zijn om die werken nog eens te aanschouwen.
Hartelijk welkom

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 13-03-17 • Uur: 17u38

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur