Voerezonen cultuurvereniging v/h jaar

VOSSEM - 21-03-17 - Een overvolle zaal met afgevaardigden van de Tervuurse verenigingen namen deel aan een geslaagde algemene vergadering van de Cultuurraad. Voorzitter Rob Bartholomees maakte bekend dat Vossems Voerezonen uit Vossem uitgeroepen is tot cultuurvereniging van het jaar.

Vossems Voerezonen werden geprezen voor prachtige muzikale prestaties en aanhoudende inspanningen om anderstaligen te activeren. In 2016 legden zij nog speciale accenten met optredens in zustergemeente Kloster Lehnin en een gezamenlijk concert met Furacante. Andere laureaten waren toneelvereniging Tussen-in Ranonkel en De Heemkundige Kring.

Verder kregen de genodigden een toelichting bij de ontwikkeling van de nieuwe moestuin. Burgemeester Jan Spooren ging dieper in op de cultuurinfrastructuur en schepen Jan Trappeniers lichtte de belangrijkste beleidsaspecten toe: de ontwikkeling van een evenementenloket en het nieuwe museum in de kazerne Panquin waren de hoofdpunten.

“We gaan daarmee weer een boeiend cultureel 2017 tegemoet, maar met de cultuurraad als sterke partner en zoveel actieve verenigingen is het een plezier om daaraan te werken. De geslaagde vergadering van vanavond is daarvan weer een uitdrukking”, bevestigt schepen Jan Trappeniers.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 21-03-17 • Uur: 08u40

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Vossem

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur