Een nieuwe zomer in (Hee) Tervuren

TERVUREN - 22-03-17 - De Tervuurse zomer zal er in 2017 heel wat anders uitzien. De grootste verandering is dat Hee Tervuren en de Reuzenfeesten samensmelten tot een nieuwe formule: “Hee Tervuren! Reuzegezellig”.

Het nieuw concept combineert de sterke troeven van Hee Tervuren met de gezelligheid van de Reuzenfeesten zoals het scoutsdorp, de avondmarkt en de rommelmarkt.

“Maar er zijn ook heel wat nieuwe elementen,” licht schepen van evenementen Jan Trappeniers toe. “Zo zal de nieuwe moestuin tijdens dit feestweekend officieel geopend worden is er ook een sportieve insteek met de Tervuren Tourist Run. Ten slotte wordt het vuurwerk vervangen door een klank- en lichtspel in de moestuin“

Tervuren Tourist Run

Het pronkstuk van de nieuwe formule wordt de “Tervuren Tourist Run”. Een recreatieve loop langs de mooiste plekjes van Tervuren. Het startschot wordt in het park gegeven om daarna door handelsstraten, gebouwen, monumenten en andere mooie plaatsen te lopen. Deze activiteit vat het karakter van Tervuren volledig samen: sportief, groen, met een rijke geschiedenis en toeristische uitstraling.

Minder overlast

“Door beide evenementen samen te voegen, versterken ze elkaar, wat zowel voor bezoekers als deelnemende verenigingen een meerwaarde betekent. Bovendien worden onze gemeentelijke diensten efficiënter ingezet en verminderen we het aantal dagen dat het centrum moeilijk toegankelijk is,” zegt burgemeester Jan Spooren.

Ook Mark Van Roy, schepen van mobiliteit, is tevreden over de nieuwe zomer. “In de maand juli zijn er een drietal optredens op zondagen voorzien op de markt. Daarbij blijven de handelsstraten toegankelijk maar maken we het marktplein verkeersvrij. In de toekomst bekijken we hoe we het kloppend hart van onze gemeente, Markt en Warandeplein, nog aantrekkelijker en tijdelijk autovrij kunnen maken met uitgebreide terrassen en allerlei activiteiten. De ondergrondse parking blijft steeds toegankelijk, maar bovengronds willen we de voetganger meer ruimte geven bij deze gelegenheden.”

Ruimte voor andere initiatieven

Het eerste weekend van juli zal nog wel activiteiten bieden. Zo is er opnieuw een manche van het BK Beachvolley, deze keer op de site van kazerne Panquin en Thé Dansant, een festival voor jongeren aan het Afrikamuseum, dat om 22u al afsluit om de hinder te beperken.

“Het zijn belangrijke wijzigingen maar we bieden een mooi pakket aan dat rekening houdt met andere initiatieven. Zo zijn er geen activiteiten in augustus waardoor de dorpscomités volop hun sterkte kunnen uitspelen. Ook de vrijdagen en zaterdagen in juli organiseren we bewust niks aangezien een aantal handelaars vorig jaar enkel knappe concepten opgezet hebben. Zo bieden we de Tervurenaar en zijn bezoekers een complementair geheel aan. De zomer van 2017 wordt een actievere en meer diverse zomer dan voorheen, maar met minder overlast,” besluit schepen van evenementen Jan Trappeniers.Voorlopig Programma “Hee Tervuren! Reuzegezellig”

Vrijdag 1 september
19.30u – 0.00u: optredens met onder andere De Mens, Scala en Soulbrothers
0.00u: dj's (tot 02.30u)


Zaterdag 2 september

Vanaf 13u doorlopend activiteiten van Tervuurse verenigingen
13u: opening moestuin + receptie

16u: start avondmarkt
17u: Tervuren Tourist Run
19.30u – 22.30u: optreden lokale, kleinere groepen met Jacle Bow als hoofdact.
22.30u: klank- en lichtspektakel
23.30u: afterparty in het scoutsdorp


Zondag 3 september
6u – 14u rommelmarkt
14u- 22u: optredens van onder andere Ghost Rockers, Niels Destadsbader en Soulsister

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 22-03-17 • Uur: 07u08

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur