Erfgoeddag in het teken van zorg

OVERIJSE - 31-03-17 - De jaarlijkse Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van zorg. De gemeente Overijse slaat de handen in elkaar met het OCMW Overijse, De Beierij van de IJse en de dorpsraad van Eizer om een mooi programma aan te bieden. Er zijn niet alleen heel wat gratis activiteiten in en rond woonzorgcentrum Mariëndal maar ook een bedevaart van Eizer naar Jezus-Eik.In Overijse-centrum staat de site Mariëndal centraal

Sinds het begin van de 20ste eeuw vervult Mariëndal een zorgfunctie, eerst als klooster van de ‘Mamèrekes’, later als volwaardig woonzorgcentrum. Via een doorlopende tentoonstelling en geleide wandelingen door het vernieuwde park en de belevingstuin maak je kennis met hoe zowel de zorg als de site van Mariëndal de afgelopen eeuw geëvolueerd zijn. Het park en de vijver van Mariëndal ondergingen recent een indrukwekkende transformatie. Benieuwd naar het resultaat? Tijdens Erfgoeddag wordt het park en de vijver officieel ingehuldigd.

Wil je zeker zijn van een plaatsje bij de geleide wandelingen? Vergeet dan zeker niet in te schrijven op www.overijse.be/erfgoed.Op bedevaart van Eizer naar Jezus-Eik

In het kader van Cultuur-in-je-buurt 2017, zet de dorpsraad van Eizer in samenwerking met de Beierij van de IJse een oude traditie opnieuw in de kijker: de bedevaart van Eizer naar Jezus-Eik. Sinds het midden van de 17e eeuw is Jezus-Eik een Mariabedevaartsoord waar tal van pelgrims naar toe komen voor het bekomen van genezing. Tussen de jaren '30 en '60 organiseerden de opeenvolgende pastoors van Eizer jaarlijks een groepsbedevaart te voet naar Jezus-Eik, doorheen het Marnixbos, domein van de familie de Marnix de Saint Aldegonde. Tijdens de geleide wandeling wordt eenmalig de oorspronkelijke route hernomen.

De groepswandeling van Eizer naar Jezus-Eik start om 14 uur aan de kerk. Inschrijven is niet nodig.Het volledige programma lees je op www.overijse.be/erfgoed.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 31-03-17 • Uur: 12u36

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur