Nieuw oefenterrein voor FC Moorsel

MOORSEL - 06-04-17 - Onlangs werd de aanleg van een nieuw oefenterrein aan de Steenberg afgerond. Voortaan zetten de jonge voetballertjes van FC Moorsel hun beste beentje voor op dit grasveld van 300 vierkante meter.

Sinds enkele jaren floreert de jeugdwerking van FC Moorsel opnieuw dankzij het knappe werk van vrijwilligers. Het groeiende aantal spelers zorgde echter voor plaatsgebrek op het grasveld aan de Vinkenlaan. Met dit veld wordt dat probleem tijdelijk opgelost.

Nieuw kunstgrasveld

Op middellange termijn wil de gemeente een volwaardig kunstgrasveld aanleggen rond de Steenberg. Als het nieuwe kunstgrasveld er komt, wordt het bestaande hoofdterrein verkaveld, wat ook de nodige financiële middelen oplevert voor dit project.

Oefenterrein is tijdelijke oplossing

“Met de aanleg van dit tijdelijk veldje kunnen we tegemoetkomen aan de terechte vraag van de club”, zegt een tevreden burgemeester Jan Spooren. Wij vinden het belangrijk om het vrijwilligerswerk van clubs te ondersteunen en onze jongeren voldoende gelegenheid tot sporten te bieden”.

“Het gemeentebestuur heeft creatief ingespeeld op het feit dat we hier een ongebruikt stuk grond hadden liggen, waardoor de kosten minimaal zijn”, zegt schepen van sport Mario Van Rossum. “Ondertussen wordt er volop gewerkt aan een meer structurele oplossing voor het voetbal in Moorsel onder de vorm van een nieuw kunstgrasveld”.

Voorzitter van FC Moorsel Gert Crassaerts is opgelucht dat het nieuwe veldje in gebruik genomen wordt, want door de overvloed aan trainingen en matchen op het hoofdterrein dreigt dit vaak onbespeelbaar te worden. “Wij blijven natuurlijk samen met het gemeentebestuur ijveren voor een synthetisch voetbalveld om ons capaciteitsprobleem echt aan te pakken, maar ondertussen zijn we dankbaar voor deze tijdelijke tussenoplossing, aldus een gelukkige voorzitter.

Terrein ook voor jongeren uit de buurt

De voetbalclub heeft voorrang op het gebruik van het veld, maar daarbuiten is het ook beschikbaar voor andere jongeren.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 06-04-17 • Uur: 09u01

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Moorsel

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur