Bussen omgeleid door Brabantse Pijl

OVERIJSE - 07-04-17 - Busreizigers in de omgeving van Leuven en Overijse moeten op woensdag 12 april rekening houden met omleidingen door de wielerwedstrijd de Brabantse Pijl. Tijdens die wedstrijd volgen heel wat buslijnen een alternatieve reisweg. In Leuven wordt een groot deel van het stadscentrum tot na de middag niet bediend, in de Druivenstreek zijn er de hele dag lang kleine en grote omleidingen van kracht.


Leuven
In Leuven rijden de bussen vanaf ’s ochtends niet door grote delen van de binnenstad, en dat tot 14.00 uur. Zo worden het Rector De Somerplein en de Bondgenotenlaan niet bediend. De haltes Station en Gasthuisberg blijven wel bereikbaar, net als de halte Sint-Jacobsplein. De omleidingen in de Leuvense binnenstad starten vanaf de eerste ritten in de vroege ochtend. De bussen volgen er opnieuw hun gewone reisweg vanaf 14.00 uur.

Druivenstreek
In de Druivenstreek heeft de Brabantse Pijl de hele dag lang gevolgen voor het busverkeer. Het centrum van Overijse, de omgeving van de kerk en het Stationsplein, is afgesloten voor alle verkeer. Daardoor kunnen ook de bussen er geen halt houden. Voor en na de wedstrijd zijn er daarom kleine, lokale omleidingen. Tijdens de wedstrijd volgen heel wat lijnen lange omleidingen om Overijse heen. Ook in onder meer Hoeilaart, Huldenberg en Groenendaal kunnen reizigers hierdoor hinder ondervinden. De omleidingen in de Druivenstreek zijn de hele dag lang van kracht. Het normale busverkeer herneemt er pas op donderdag 13 april.

Reizigersinformatie
Reizigers kunnen voor meer informatie over hun bus(sen) terecht op www.delijn.be/leuven voor de omleidingen in Leuven, en op www.delijn.be/overijse voor de omleidingen in de Druivenstreek.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 07-04-17 • Uur: 12u48

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur