4 daders veroordeeld in Druivenstreek

HOEILAART - 12-04-17 - Twee Roemeense broers werden veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf voor een inbraak in Hoeilaart eind 2015. Een boswachter betrapte de twee toen ze aan het inbreken waren in een schuur aan de rand van het bos . Het kwam tot een schermutseling waarbij ze hem met stenen bekogelden. De man verdedigde zich daarop met pepperspray. Ook loste hij enkele waarschuwingsschoten. De inbrekers namen de vlucht maar nog waren ze niet af van de hardnekkige boswachter. Maar liefst twee uur achtervolgde hij de twee. De politie schoot te hulp met een helikopter waarna ze gevat konden worden.
Een vrouw werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar met onmiddellijke aanhouding. In juli 2014 werkte betrokkene voor de serviceflats van het Hof Ten Doenberghe in Hoeilaart. Ze stal er de bankkaart van een bewoonster en schreef 5.000 euro over op een andere bankrekening.
Een man werd veroordeeld bij verstek tot een gevangenisstraf van 2 jaar. De rechtbank beveelt zijn onmiddellijke aanhouding wegens het houden van een cannabisplantage van 456 planten in een woning te Overijse in 2015.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 12-04-17 • Uur: 04u49

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur