Bloemen-en streekproductenmarkt

TERVUREN - 27-04-17 - Bloemenmarkt en streekproductenmarkt op zaterdag 6 en zondag 7 mei 2017

Onze regio is rijk aan heerlijke streekproducten: denken we maar aan ‘onze’ tafeldruif of andere verse lekkernijen zoals grondwitloof, asperges, appels en peren. Ook tal van andere producten zijn kenmerkend voor onze provincie: bieren, wijnen, confituren, honing, chocolade, ambachtelijk roomijs en sorbet, …

Met een streekproductenmarkt wil de gemeente korte keten- en hoeveproducten in de kijker zetten en bij de consument brengen. Korte keten, lokaal kopen en eten draagt bij tot minder voedselkilometers en dus een lagere CO2-uitstoot. Dergelijke initiatieven dragen bij tot het realiseren van de doelstellingen uit het gemeentelijk klimaatactieplan.

Kom een aanbod van authentieke en kwaliteitsvolle streekproducten ontdekken op een streekproductenmarkt op 6 en 7 mei, op het plein tussen het administratief centrum De Zevenster en het vrijetijdscentrum De Warandepoort. Dat weekend vindt ook de alomgekende bloemenmarkt plaats op het Marktplein. Verschillende handelaars laten je kennismaken met een ruim gamma aan zomerbloeiers, bomen, planten en kruiden. Ook de compostmeesters zijn van de partij. Bij hen kan je terecht voor al je vragen rond hoe je je keukenafval thuis kan composteren.

Bloemen-en streekproductenmarkt op zaterdag 6 en zondag 7 mei 2017 telkens van 9u tem 16u.

â–  zaterdag 6/5 en zondag 7/5
marktplein Tervuren, telkens van 09u-16u

Info: afdeling vrije tijd Tervuren, vrijetijd@tervuren.be of 02/766 53 45

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 27-04-17 • Uur: 12u05

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur