Oplichters in de druivenstreek

OVERIJSE - 11-05-17 - Er wordt melding gemaakt van de aanwezigheid van deur aan deur verkopers die steunkaarten aanbieden in naam van de hulp- en veiligheidsdiensten.
De verkopers stellen zich voor als lid van de vzw N.H.V.A.D., zijnde de Nationale en Federale Hulpverlening voor Veiligheidsdiensten en Administratieve diensten. Mits de betaling van 100 euro of meer wordt een lidmaatschap aangeboden, in ruil hiervoor krijgt de koper (mogelijks) een periodiek tijdschrift. De opbrengst gaat naar de vzw om de samenhorigheid tussen de leden en de solidariteitskas te onderhouden alsook een aanvullende levensverzekering te kunnen geven aan personen die deel uit maken van de veiligheidsdiensten en hulpverleningsdiensten. De vzw NHVAD (of beter gekend onder de Franstalige benaming ENSSA) blijkt al jaren actief te zijn overal in België maar zet haar activiteiten gewoon verder.
De politie van de druivenstreek en de hulpverleningspost van de brandweer te Overijse distantiëren zich volledig van deze organisatie.
Wij raden de inwoners van de druivenstreek dan ook aan om zeker geen steunkaarten te kopen en onze diensten te verwittigen wanneer de vertegenwoordigers van de vzw NHVAD bij u aanbellen.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 11-05-17 • Uur: 15u08

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur