Inhuldiging van ‘DE BOEKENUIL’

OVERIJSE - 22-05-17 - Feestelijke inhuldiging van ‘DE BOEKENUIL’ in JEZUS-EIK
Op de Gemeentelijke Basisschool van Jezus-Eik werd gisteren ‘DE BOEKENUIL’ officieel ingehuldigd. Onder impuls van ouderraad en leerkrachten werd maandenlang gewerkt om een oude werfwagen volledig te restaureren en om te bouwen. De school is nu de trotse bezitter van een bijzonder gezellige leesplek. Een sprookje wordt waarheid …
Er was eens,…
een piepklein, leuk schooltje, met vele leuke en slimme juffen en,… met vele lieve kindjes.
In die school leefde er,… een grote droom ! Iedereen droomde er van een gezellige plekje om te lezen !
Zo’n leesplek waar iedereen knus en gezellig bij elkaar kan luisteren naar een spannend verhaal,… waar kleuters kunnen bladeren in een groot prentenboek, of ook waar iedere boekenwurm in een rustig hoekje een hele stapel boeken kan verslinden.
Maar, …..hoe hard iedereen ook zocht, daar was in de school geen plaats voor. Daarvoor was het schooltje een beetje te klein !
Op een dag kwam een juf aan de ouders van het oudercomité vertellen dat er ergens, heel ver weg in een donker bos, een eenzame, verlaten werfkeet stond die best een nieuwe bestemming zou krijgen.
Meteen rees het idee om hiervan een gezellige leeskeet te maken, die een leuk plekje zou krijgen in de tuin van de ‘te kleine school’
Vele uren werkten leerkrachten en ouders aan het realiseren van hun droom. Kosten noch moeite werden gespaard en na ruim 1 jaar kreeg de leeskeet ‘ONZE BOEKENUIL’ een definitief plaatsje toegewezen in een hoek van de tuin.
Tijdens een feestelijke en officiële opening van dit unieke leesplekje dankten de Burgemeester en de schepen van Onderwijs de vele medewerkers en ook de bedrijven die dit project financieel mogelijk maakten. Met de meest geschikte schaar knipten zij het lintje en verklaarden ze ‘DE BOEKENUIL’ officieel voor geopend.
Vanaf toen ‘leesden ze’, in de gemeentelijke basisschool Jezus-Eik, ‘nog lang en gelukkig’
Dit project was onmogelijk zonder de steun van Houthandel Tastenhoye, Beter Wonen, Blavier, Velux, de vele helpende handen en de gemeente Overijse !

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 22-05-17 • Uur: 14u42

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur