Verkeersveiligheid stijgt in Tervuren

TERVUREN - 24-05-17 - Recente cijfers van de politiediensten in Vlaams-Brabant tonen aan dat het aantal verkeersongevallen met lichamelijke schade in Tervuren 37,5 % daalde van 2014 tot 2016. Dat is de sterkste daling in Vlaams-Brabant en duidt zeker op een verhoogde verkeersveiligheid in Tervuren.

Gezamenlijke aanpak van politie en gemeente

“De uitstekende resultaten vloeien voort uit de versterkte samenwerking tussen politiediensten en gemeentediensten,” zegt burgemeester Jan Spooren. “Investeringen in verbeterde verkeersinfrastructuur en zachte verbindingen gingen samen met intensievere controles op alcohol en snelheid. Daarnaast hebben we extra personeel aangeworven voor de cel mobiliteit. De dienst werkt nauw samen met de politie en onze technische dienst. Op die manier worden problemen rond verkeersveiligheid veel grondiger en efficiënter aangepakt,” besluit de burgemeester.

Inspanningen en investeringen leveren resultaten op

Ook voor schepen van mobiliteit Mark Van Roy zijn de goede cijfers een bevestiging dat de initiatieven hun vruchten afwerpen. “We hebben specifieke maatregelen rond de schoolomgevingen genomen en gekoppeld aan het sensibiliseren van ouders en doorgaand verkeer. Ook de verbindingswegen tussen de dorpskernen en het uitbreiden van de zone 30 in de dorpscentra hebben bijgedragen tot een veiligere verkeersafwikkeling”, zegt de schepen.

Verdere stappen gepland

De burgemeester en de schepen van mobiliteit benadrukken dat het werk zeker niet af is en dat elk verkeersslachtoffer er één teveel is. Daarom wordt verkeersveiligheid een absolute prioriteit in het nieuwe mobiliteitsplan voor Tervuren dat nu afgewerkt wordt. Ook geplande investeringen op korte termijn zoals een voetpad in de Albertlaan, de fietspaden langs de Tervurenlaan en een nieuw fietspad langs de Moorselstraat zullen vooral de veiligheid van zwakke weggebruikers verhogen. Pijnpunt blijft het gebrek aan fietspaden langs de N3 tussen Vossem en Leefdaal, maar de gemeente werkt samen met het Vlaams Gewest om dit complexe maar broodnodige project zo snel mogelijk op te starten.Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 24-05-17 • Uur: 12u43

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur