Scholencross

HOEILAART - 03-07-17 -
Scholencross levert bijna 9000 euro op voor Bednet

HOEILAART - Op vrijdag 19 mei vond op de terreinen van ERC Hoeilaart de jaarlijkse Scholencross plaats. Honderden leerlingen van de Sint-Clemensschool en Het Groene Dal liepen dit jaar voor Bednet vzw. Hun sponsorloop bracht liefst 8955,81 euro op.


Op woensdag 28 juni kwam een vertegenwoordigster van Bednet vzw de scholen bedanken en een extra woordje uitleg geven.

Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les van thuis uit live kunnen volgen. Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap, blijven door dit internetonderwijs mee met de les en in contact met hun vrienden.

Bednet is gratis voor gezin en school, maar heeft centen nodig om al die computers, webcams en ondersteuning te betalen. Gelukkig zijn er acties zoals de Hoeilaartse Scholencross waarmee ze geld kunnen ophalen om dat allemaal te betalen.

De gemeente en Bednet danken alle leerlingen die meeliepen en iedereen die hen sponsorde! De klassen die het grootste bedrag inzamelden kregen van de gemeente sportmateriaal cadeau: in het Groene Dal ging 1M met de eer lopen, in Sint-Clemens was dat 4C.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 03-07-17 • Uur: 15u09

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur