Officiële opening nieuwe schoolgebouw

TERVUREN - 04-09-17 - Niets dan blije gezichten bij opening van een gloednieuw scholencomplex in Tervuren
Bij het begin van het nieuwe schooljaar, werd gisteren in Tervuren de nieuwe schoolgebouwen voor het GITO Tervuren en CVO Tervuren-Hoeilaart plechtig geopend. Met dit indrukwekkend architecturaal pareltje in het bekende Park van Tervuren, mikt men op innovatief en kwalitatief onderwijs in een groene omgeving.
Polyvalent gebruik
Het nieuwe complex is een groene oase aan de rand van het park aan de Leuvensesteenweg, en telt liefst 54 moderne lokalen en een polyvalente zaal. Voor de technische vakken zijn er kantoorklassen met magazijn, wetenschapslabs, een bejaardenkamer en moderne keukens. Het nieuwe gebouw zal een thuis bieden voor leerlingen van het technisch onderwijs van GITO Tervuren en de cursisten van het volwassenenonderwijs bij CVO Tervuren-Hoeilaart. De sporthal voldoet aan alle normen voor competitiesporten, zodat ook de Tervuurse verenigingen hier terecht kunnen tijdens avonden en weekends.
Het is een bewuste keuze om deze investering maximaal te laten renderen. “Het polyvalent gebruik van schoolinfrastructuur reflecteert een visie van samenwerking tussen scholen en verschillende lokale actoren, maar het is evenzeer een kwestie van efficiënt gebruik van publieke financiële middelen”, aldus de burgemeester. “In een eerste fase wordt vooral de sporthal gebruikt door een aantal lokale sportclubs, en daarna zal worden bekeken op welke manier de mooie polyvalente zaal met volledig uitgeruste keuken ten goede kan komen aan onze verenigingen”, besluit burgemeester Jan Spooren.
Investeren in de toekomst
Schepen van Onderwijs Lut Kint legt uit dat de gemeente met dit nieuwe schoolgebouw kan tegemoet komen aan de steeds stijgende vraag naar onderwijscapaciteit. “Investeren in schoolgebouwen staat gelijk met investeren in de toekomst van onze samenleving” zegt schepen Kint. Ze bedankt ook uitdrukkelijk de Scholen van Morgen, de gemeentelijke diensten en projectleider, het personeel van GITO en CVO en de directies voor de goede samenwerking tijdens de realisatie van dit project.
Vernieuwend onderwijs op mensenmaat
Rudi Vanloock, directeur CVO Tervuren-Hoeilaart en Marleen Van Meerbeek, directeur GITO Tervuren, legden de link tussen de infrastructuur en de kwaliteit van het onderwijsgebeuren. “De rustige groene parkomgeving en het open karakter van de architectuur zullen zeker een positieve invloed hebben op de studiesfeer. Voor leerkrachten, cursisten en leerlingen is dit een substantiële verbetering, en bovendien wordt in het gebouw met de meest geavanceerde technieken en didactische uitrusting gewerkt”, vertelden beide directeurs tijdens de opening vol enthousiasme.
Eigenzinnig en duurzaam gebouw
Ook het architectenbureau Stéphane Beel was opgetogen met de realisatie van hun ontwerp. “Wij zijn uitgegaan van een uitnodigend en leesbaar gebouw, met veel transparantie om maximaal te profiteren van de prachtige groene omgeving”. Architectuur mag verrassen, en dat hebben ze met deze school onder meer gedaan met een extra speelplaats op het dak, een boslandschap in de sportzaal, een ‘belle vue terras’ aan de refter of een gevelspel met beglaasde en dichtgemetselde openingen”, legden de ontwerpers uit. Zij benadrukten ook dat het gebouw bijzonder energiezuinig en milieuvriendelijk is ontworpen.Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 04-09-17 • Uur: 14u59

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur