Sportkampioenen gehuldigd

HOEILAART - 20-10-17 - HOEILAART - Jaarlijks bekroont Hoeilaart in oktober de kampioenen van het voorgaande sportseizoen. Ook dit jaar liep de theaterzaal van het GC Felix Sohie daarvoor vol. De grootste laureaten waren Kiara Lenaertz, die Sportvrouw van het jaar werd, en Monique Olieslager, die de trofee voor Sportverdienste in ontvangst mocht nemen.

Maar liefst 460 kampioenen werden er gevierd, de Hoeilaartse clubs en individuelen hadden het dit jaar goed gedaan! De viering werd zoals steeds opgesplitst in twee delen. Om 18.30 uur was de groep jonger dan 12 jaar aan de beurt, om 20 uur de ietwat oudere inwoners. Bij de kinderen waren vooral de ploegsporten succesvol. Zij kregen allen een medaille en een aandenken. Om 20 uur was het de beurt aan de volwassenen. Daar werden geen medailles uitgereikt, maar kregen de kampioenen een T-shirt, paraplu of handdoek. Presentator Olivier Dewit en een quizje van de Sportraad hielden het geheel wat luchtig.
De apotheose van de viering was de uitreiking van twee trofeeën door de Sportraad. De trofee voor Sportverdienste ging naar Monique Olieslager. Zij heeft De Gympies opgericht, was jarenlang actief in het bestuur en is nog steeds trainster. Bijna elke Hoeilander leerde bij haar de kneepjes van het turnen. Nu zal ze het rustiger aan doen en enkel nog les geven aan de senioren. De trofee Sportman/Sportvrouw van het jaar ging voor de tweede keer, na een eerste overwinning in 2015, naar Kiara Lenaertz. Zij werd immers Belgisch kampioene triatlon bij de juniores en behaalde ook op Europese wedstrijden enkele podiumplaatsen. Kiara is een prachtige vertegenwoordigster voor Hoeilaart in deze sporttak die we als de meest complete sport mogen beschouwen.
Info: dienst Vrije Tijd, coördinator Sport en Gezondheid, tel. 02 894 54 26, e-mail: sport@hoeilaart.be.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 20-10-17 • Uur: 06u16

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur