Gemeente koopt twee panden

OVERIJSE - 20-10-17 - De gemeente oefende voor het pand in de Stationsstraat 7 haar voorkooprecht uit. Het college engageerde zich ook al om hetzelfde scenario te volgen voor het pand in de Waversesteenweg 4 en 4a, maar dit moet nog naar een volgende gemeenteraad. Op die manier wil de gemeente haar sociaal woonbeleid kracht bijzetten.

De gemeenteraad keurde de aankoop van de Stationsstraat 7 al eerder goed en begin deze week werd ook de akte getekend. Op een van de volgende gemeenteraden zal vervolgens de aankoop via voorkooprecht van het pand in de Waversesteenweg en de groenzone daarachter beslist worden.

Door het uitoefenen van het voorkooprecht voor deze twee panden wil de gemeente werk maken van het sociaal bindend objectief. Dat wil zeggen dat gemeentes wettelijk verplicht zijn om een bepaald aantal sociale woningen te voorzien op hun grondgebied. Met de aankoop van de woning in de Stationsstraat en het huis aan de Waversesteenweg kunnen we hier werk van maken. Bovendien zorgt de aankoop er ook voor dat de groene tuinzone met vijver achter het pand aan de Waversesteenweg behouden blijft en door de gemeente opengesteld kan worden.

Er zijn nog geen verdere plannen bekend over hoe de invulling van de panden er precies kan uitzien.


Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 20-10-17 • Uur: 06u19

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur