Politie en belastingen controleren samen

OVERIJSE - 21-11-17 - Op vrijdag 17 november heeft de verkeersdienst van de politiezone Druivenstreek een verkeerscontrole uitgevoerd met de Vlaamse Belastingdienst, afgekort VLABEL. Dit is een agentschap van de Vlaamse overheid dat instaat voor een aantal belastingen waarvoor het Vlaams Gewest bevoegd is. De controles van personenwagens gebeuren met behulp van scanners voor nummerplaatherkenning. Op die manier doen de controleurs enkel de auto’s stoppen die hun verkeersbelasting niet betalen. Dit verhoogt enerzijds sterk de efficiëntie van de controles en beperkt anderzijds de last voor de chauffeurs tot een minimum. De politie ging eveneens over tot de controle van de bestuurders en de auto’s.

De actie leverde al snel resultaten op:
In totaal werden negentien auto’s onderschept voor inbreuken inzake verkeersbelastingen.
Zeventien bestuurders werden aan de kant gezet wegens onbetaalde vorderingen voor een totaal bedrag, inclusief boetes, van 14.422,96 EUR.
Hiervan kon 9.745,20 EUR ter plaatse worden geïnd. Twee bestuurders konden niet onmiddellijk betalen, hun auto werd getakeld.
Daarnaast werd één Belgische bestuurder geverbaliseerd omdat zijn auto met Franse kentekenplaten was uitgerust en het voertuig bijgevolg niet in België was ingeschreven.
Eén bestuurder met handelaarsplaten werd onderschept die eveneens niet in orde was met de voorschriften inzake verkeersbelastingen. Beiden zullen voor deze inbreuken binnenkort nog een aanslagbiljet ontvangen.
Een auto werd, nadat de bestuurder een boete inzake verkeersbelasting van 1500 EUR betaalde, in beslag genomen wegens niet verzekering.
Verscheidene processen verbaal inzake niet handenvrij bellen, vervallen schouwing en defecte lichten werden opgesteld.
Tevens werden twee personen in het bezit gevonden van hoeveelheid cannabis. Na overleg met het parket werd een onmiddellijke schikking van 150 EUR en 500 EUR voorgesteld. De drugs werd in beslag genomen.
Alle gecontroleerde bestuurders werden onderworpen aan een ademtest maar niemand had te veel gedronken.
Dergelijke acties zullen in de toekomst nog zeker plaatsvinden.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 21-11-17 • Uur: 07u23

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur