Dievenbende in Druivenstreek

OVERIJSE - 02-12-17 - Tijdens de maanden oktober en november werden 22 diefstallen in auto’s gepleegd in de gemeenten Overijse en Hoeilaart. Er werden 17 diefstallen gepleegd in de Marnixwijk te Jezus-Eik. De voorbije dagen werden 5 diefstallen gepleegd in de omgeving van het station van Hoeilaart aan de Charles Coppensstraat. De bende is actueel actief in de Vlaamse rand. De dievenbende heeft het specifiek gemunt op auto’s van Duitse makelij (BMW, Mercedes, Volkswagen) en gaan aan de haal met het stuur, de boordcomputer, ingebouwde GPS of radio. Vermoedelijk gaan de dieven tijdens de dag op verkenning en plegen ze de diefstallen tijdens de nacht.
Het actieterrein van de dieven situeert zich voornamelijk in de wijken gelegen in de omgeving van autosnelwegen. In de meeste gevallen zijn er geen braaksporen. De onderdelen worden vermoedelijk in het buitenland doorverkocht. De kans bestaat dat de daders hun zoektocht voortzetten de volgende dagen. Het is niet uitgesloten dat ook andere automerken worden aangedaan.
Indien u verdachte toestanden, personen,… opmerkt, aarzel vooral niet om 101 te bellen.
Voor preventietips verwijzen wij jullie graag naar de website www.besafe.be.
Het is belangrijk dat wij samen met de inwoners van de politiezone alert zijn voor deze problematiek. Meld verdachte handelingen aan de politie.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 02-12-17 • Uur: 08u02

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur