Nieuwe sportregio Druivenstreek

HOEILAART - 12-12-17 - De gemeenten Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren bundelen hun sportieve krachten in de 'Sportregio Druivenstreek'. Met dit bovenlokale initiatief willen ze de kwaliteit van het sportaanbod in de Druivenstreek verhogen en meer onderlinge, beleidsmatige samenwerking nastreven.

Vanaf 1 januari 2018 stopt de ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant voor enkele beleidsdomeinen, waaronder sport. Daardoor houdt ook de Sportregio ‘Vlaams-Brabantse Ardennen’ op te bestaan. De vier gemeenten van de Druivenstreek staken de koppen bij elkaar om in de toekomst een verdere regionale samenwerking op vlak van sport te blijven organiseren. Resultaat van dit overleg is de nieuwe 'Sportregio Druivenstreek'.

In tegenstelling tot de vorige sportregio, waar er voornamelijk een samenwerking was op promotioneel vlak, willen de gemeenten binnen Sportregio ‘Druivenstreek’ ook infrastructuur en beleid met elkaar bespreken. Zo willen de gemeenten clubondersteuning meer regionaal bekijken, en ook reglementen en onderlinge overeenkomsten voor (boven)lokale infrastructuur staan op de agenda.

Op promotioneel vlak werden er subsidies van Vlaanderen binnengehaald, waardoor het aanbod uitgebreid zal worden met ‘sporten op het werk’, en doelgroepen zoals 50-plussers en G-sporters uit een groter aanbod zullen kunnen kiezen.Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 12-12-17 • Uur: 06u35

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur