Tervuren in sportregio Druivenstreek

TERVUREN - 18-12-17 - De gemeenten Tervuren, Hoeilaart, Huldenberg en Overijse bundelen hun sportieve krachten voortaan in de 'Sportregio Druivenstreek'. Met dit bovenlokale initiatief willen ze de kwaliteit van het sportaanbod in de Druivenstreek verhogen en meer samenwerking nastreven.

Vanaf 1 januari 2018 stopt de ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant voor enkele beleidsdomeinen, waaronder sport. Daardoor houdt ook de Sportregio ‘Vlaams-Brabantse Ardennen’ op te bestaan. De vier gemeenten van de Druivenstreek staken de koppen bij elkaar om in de toekomst verder een regionale samenwerking op vlak van sport te organiseren. Resultaat van dit overleg is de nieuwe 'Sportregio Druivenstreek'.

Ruimere samenwerking

In tegenstelling tot de vorige sportregio, waar er voornamelijk een samenwerking was op promotioneel vlak, willen de gemeenten binnen Sportregio ‘Druivenstreek’ ook infrastructuur en beleid met elkaar bespreken. Zo willen de gemeenten clubondersteuning meer regionaal bekijken. Ook reglementen en onderlinge overeenkomsten voor (boven)lokale infrastructuur staan op de agenda.

Breder aanbod

Op promotioneel vlak werden er subsidies van Vlaanderen binnengehaald, waardoor het aanbod uitgebreid zal worden met ‘sporten op het werk’. Ook doelgroepen zoals 50-plussers en G-sporters zullen uit een groter aanbod kunnen kiezen.

Mario Van Rossum Schepen, schepen van sport in Tervuren ziet heel wat mogelijkheden voor de toekomst: “Deze samenwerking is vrij logisch, ook op ander domeinen werken onze gemeenten al goed samen in de Druivenstreek. Het zal dan ook een verrijking zijn om de sportsector in onze streek wat breder te gaan bekijken. Het afstemmen van sportinvesteringen, het evolueren naar een gelijklopende subsidiëring en ondersteuning van onze clubs, zijn maar een paar voorbeelden waar we zullen aan werken.”

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 18-12-17 • Uur: 08u57

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur