Sporterbelevenmeer-award 2017

ROESELARE - 28-12-17 - ROESELARE WINT #SPORTERBELEVENMEER-AWARD 2017

Als sporter maak je wat mee. Of je nu een prachtige zonsondergang ziet tijdens het lopen, een hert ziet oversteken als je aan het fietsen bent of je gewoon geweldig amuseert met een potje voetbal. Een sporter beleeft gewoon meer!

Begin 2017 daagde Sport Vlaanderen alle Vlaamse steden en gemeenten uit, met als doel: meer mensen aan het sporten krijgen. De steden en gemeenten die de vijf vooropgestelde uitdagingen tot een goed einde brengen, mogen zich eind 2017 een #sportersbelevenmeer-gemeente of stad noemen.

1. Organiseer minstens één sportactiviteit waarin beleving centraal staat. 2. Stimuleer inwoners om sportbelevingsfoto’s te delen op sociale media. 3. Gebruik het promotiemateriaal van de campagne maximaal. 4. Neem actief deel aan de ‘Maand van de sportclub’. 5. Neem actief deel aan ‘Toon je sportclub @school’.

Per uitdaging en per provincie krijgt de stad of gemeente die de uitdaging het best vervulde een cheque t.w.v. 750 euro. Per provincie wordt ook een algemene winnaar uitgeroepen die de uitdagingen op de creatiefste manier vervulde. Stad Roeselare kwam voor West-Vlaanderen als grote winnaar uit de bus, en kaapte de hoofdprijs en bijhorende 1500 euro weg! Deze som zal volledig gebruikt worden om het sportbeleid in de stad verder te verbeteren. Roeselare mag zich dus een jaar lang dé #sportersbelevenmeer-stad van West-Vlaanderen noemen!

Het behalen van deze award is echter niet de eindmeet van de campagne. Blijf jouw sportervaringen delen op sociale media met de hashtags #sportersbelevenmeer en #VANRSL.

Om deze verschillende belevingsfoto’s optimaal te kunnen volgen, werden er twee nieuwe sociale mediakanalen opgericht. Vanaf vandaag is ‘Sport #VANRSL’ hét medium om te volgen en zo op de hoogte te blijven van alle sportnieuws in Roeselare! Zowel op Facebook als op Instagram word je wekelijks gebrieft met recent sportnieuws uit 8800. Volgen maar!

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 28-12-17 • Uur: 07u24

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Roeselare

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur