Ophaling van roze zak aan huis

HOEILAART - 04-01-18 - Interrand start vanaf deze maand met de ophaling van roze zak aan huis
De drie gemeenten uit de Druivenstreek Hoeilaart, Overijse en Tervuren, tevens deelgenoten van de afvalintercommunale Interrand, starten vanaf deze maand met de inzameling van zachte en harde plastics aan huis. Voortaan zal er om de 6 weken een ophaling doorgaan. Daarnaast kunnen inwoners met hun roze zak nog steeds terecht op het recyclagepark.
Mark Van Roy (voorzitter Interrand): “Als afvalintercommunale vinden we de dienstverlening aan de burgers zeer belangrijk. Vandaar dat we in juni beslisten om aan onze inwoners met ingang van januari 2018 een bijkomende dienst aan te bieden in de vorm van de ophaling aan huis van hun plasticafval dat niet in de blauwe PMD-zak terecht kan.”
Annelies Vanderlinden (ondervoorzitter): “Momenteel maakt deze afvalfractie een belangrijk deel uit van het restafval. Door deze apart in te zamelen geven we de inwoners de mogelijkheid om mee te werken aan een nog betere recyclage. Doordat de roze zak voortaan aan huis wordt opgehaald heeft iedereen nu de mogelijkheid om hieraan mee te doen.”
Jan De Broyer (directielid): “Belangrijk is dat inwoners hun afvalkalender raadplegen om te weten wanneer de eerste inzameling plaatsvindt. Het is ook belangrijk dat er roze zakken met het opschrift ‘Interrand‘ gebruikt worden. Op de recyclageparken was de roze zak al een succes. Wij zijn er van overtuigd dat dit ook zal blijken bij de inzameling aan huis.”
De eerste ophalingen zullen plaatsvinden in Overijse vanaf 8 januari. Daarna volgen Hoeilaart vanaf 22 januari en Tervuren vanaf 29 januari.
De afvalintercommunale wil hiermee ook een concrete invulling geven en anticiperen op diverse recente berichten met betrekking tot de ophaling van plastics in de toekomst.
“We weten uit betrouwbare bron dat onze gemeenten Hoeilaart, Overijse en Tervuren in de onmiddellijke toekomst niet in aanmerking komen voor de uitgebreide pmd-zak. Als intercommunale betreuren we de onduidelijkheid die hierover bestaat en hopen we dat hierover op korte termijn knopen worden doorgehakt. We wensen onze burgers alvast een optimale service te verlenen en beslisten dan ook hen de mogelijkheid te bieden hun zachte en harde plastics in de roze zak aan te bieden”. Aldus voorzitter Mark Van Roy.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 04-01-18 • Uur: 13u37

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur