Perzikteelt onder glas

OVERIJSE - 11-01-18 - Niet de druif, maar wel de perzik maakte Eizer ooit wereldberoemd. Ontdek meer tijdens de expo in De Fraat vanaf 21 januari.

Felix Charlier begon in 1895 met het telen van perziken onder glas. Hij inspireerde heel wat Eizernaren en al snel kleurden de serres helemaal oranje. De expo ‘Perzikteelt onder glas’ toont je het ‘pezzedorp’ van vroeger en laat je de glorietijd van de perzikteelt herbeleven. De tentoonstelling neemt je mee naar het verre verleden met uniek archiefmateriaal, het zoete aroma van de perzikbloesems en verhalen van de telers van weleer. Ook het nieuwe standbeeld van de perzikteler, van de hand van Tom Frantzen, wordt onthuld.

De tentoonstelling in wijkcentrum De Fraat is gratis te bezoeken op zondag 21 januari en zaterdag 27 januari van 11 tot 18 uur. Van maandag 22 januari tot en met vrijdag 26 januari is de tentoonstelling open van 13 uur tot 18 uur.
Op donderdag 25 januari kan je naar de nocturne van 13 uur tot 21 uur.

De tentoonstelling is een samenwerking tussen dorpsraad Eizer, Landelijke Gilde Eizer, De Beierij van Ijse vzw met de steun van de gemeente Overijse.


Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 11-01-18 • Uur: 15u02

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur