Gratis vrijwilligersverzekering

HOEILAART - 11-01-18 - Vanaf 2018 biedt het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk een gratis verzekering aan voor vrijwilligers.

In het Hoeilaartse gemeenschapsleven zijn vele vrijwilligers actief. Organisaties met rechtspersoonlijkheid (bijvoorbeeld een vzw) en feitelijke verenigingen die behoren tot een koepel of federatie (zoals de Scouts, de Gezinsbond, Davidsfonds, ERCHoeilaart, Tennisclub De Jonge Wingerd, ...) zijn verplicht om voor hun vrijwilligers een verzekering af te sluiten voor de ongevallen die ze kunnen veroorzaken. Maar vrijwilligers die actief zijn in een gewone feitelijke vereniging, los van een koepel, al dan niet met vaste medewerkers, zijn persoonlijk aansprakelijk. Om deze mensen te beschermen en te voorkomen dat zij moeten opdraaien voor de financiële gevolgen van hun engagement, biedt het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk een gratis verzekering aan.
Deze collectieve verzekering is vooral interessant voor occasionele of tijdelijke initiatieven. Tot december 2017 werd ze aangeboden door de provincie. Sinds 1 januari 2018 zijn de provincies echter niet langer bevoegd voor de persoonsgebonden bevoegdheden, zoals Cultuur, Jeugd, Welzijn en Sport. Een erkenningsnummer aanvragen gebeurt dus vanaf nu bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk. Organisaties die eerder al een erkenningsnummer kregen via de provincie zullen deze kunnen blijven gebruiken.

Wie meer informatie wenst over de gratis verzekering kan terecht bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk: www.vlaanderenvrijwilligt.be of tel. 03 218 59 01.


Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 11-01-18 • Uur: 15u08

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur