Startschot voor atletiekpiste Den Heurk

OVERIJSE - 12-01-18 - De definitieve plannen van de vernieuwing van de sportsite Den Heurk werden goedgekeurd. Het begin van de werken is voorzien in mei 2018.

Het college van burgemeester en schepenen keurde de definitieve plannen voor het nieuwe atletiekpark op Den Heurk goed. De verouderde atletiekpiste wordt omgevormd tot een multifunctioneel, hoogstaand trainingspark waar sportclubs, individuele sporters en scholen zich in zullen kunnen uitleven. Als alles volgens plan gaat, starten de vernieuwingswerken in mei 2018 en zullen ze in het najaar afgerond zijn.

De atletiekvoorzieningen op de site Den Heurk krijgen een grondige update. In samenspraak met een expertengroep met vertegenwoordigers van lokale sportclubs, de sportraad en professionelen, stelde studiebureau J2F Sport een ambitieus plan op. De gravelpiste die er nu ligt, wordt vervangen door een synthetische piste met 4 banen over 350 meter. Daarnaast komt ook een sprintzone van 110 meter en twee extra opwarmingsbanen aan de binnenkant van de piste.

Ook voor andere atletiekdisciplines is er plaats. Er komt infrastructuur voor zowat alle kampnummers: kogelstoten, speerwerpen, verspringen, discuswerpen, hoogspringen en polsstokspringen. De blikvanger wordt een nieuwe sprinthelling, een primeur in België. Deze helling gaat 50 meter omhoog en opnieuw naar beneden, en wordt gecombineerd met een powerhill, een trappenstructuur. De helling is ideaal om te trainen op explosiviteit en krachttraining. Voor de opbouw van dit uniek gedeelte werd beroep gedaan op wetenschappelijk onderzoek.

Het atletiekpark is er zowel voor clubs en scholen als individuele sporters. De hele site kan afgehuurd worden voor trainingen, lessen of evenementen. Op momenten dat het park niet verhuurd wordt, zorgen een toegangspas en automatische toegangscontrole ervoor dat het park ook door individuele sporters en inwoners gebruikt kan worden. Ledverlichting zorgt ervoor dat er ook ’s avonds getraind kan worden.

De nabijheid van de vernieuwde Zuidflank, waar onder andere ruimte voorzien wordt voor een looppad en een skatepark, zorgt ervoor dat de sportsite Den Heurk een ontmoetingsplaats voor vele sporters van binnen en buiten de gemeente kan worden. Er zal op Den Heurk geen plaats meer zijn voor een voetbalveld. Het huidige voetbalveld wordt vervangen dooreen gloednieuw synthetisch voetbalveld op de Hagaard-site.Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 12-01-18 • Uur: 13u37

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur