Verkeerscontroles in de druivenstreek

OVERIJSE - 17-01-18 - In het kader van de verkeersveiligheid werden in Overijse en Hoeilaart tijdens de maand december 2017 op verschillende plaatsen en tijdstippen controles uitgevoerd. Door de bemande camera werden 7005 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 523 bestuurders of 7,5 % werden geflitst wegens te snel rijden. In totaal werden 1130 ademtesten afgenomen. 98,5 % van de bestuurders had niet gedronken. Bij dit goede resultaat is er wel de bemerking dat een groot aantal controles tijdens de dag werden uitgevoerd en minder tijdens de nachtelijke uren 18 ademtesten waren positief en er werden 2 bloedproeven uitgevoerd. 11 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. 2 bestuurders werden positief getest op het gebruik van drugs achter het stuur. Er werden 702 algemene verkeersinbreuken vastgesteld.

De dagen zijn nog donker en dan ben je als fietser nog kwetsbaarder dan anders. Als politiedienst vragen we dus even de tijd te nemen om te checken of je fiets tiptop in orde is. Zorg ervoor dat je goed ziet én gezien wordt in het verkeer: draag een fluovestje en zorg voor de juiste verlichting; een wit voorlicht en een rood achterlicht. De lichten mogen knipperen en ze mogen bevestigd worden op de fiets of op je lichaam. Je zet je licht niet alleen aan als het donker is, maar ook overdag als er slecht zicht is door bijvoorbeeld mist.
Vergeet niet: Een witte reflector vooraan en rode reflector achteraan, gele of oranje pedaal reflectoren.en een reflecterende witte strook langs beide kanten van de banden of twee gele/oranje reflectoren per wiel.
De volgende weken zal de politie hierop meer controleren.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 17-01-18 • Uur: 15u28

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Laatste berichten

Algemeen Nieuws

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur