Alicia Pé wint Sporttrofee 2017

OVERIJSE - 27-01-18 - Alicia Pé is de tweede laureaat geworden van de ‘Sporttrofee van het jaar’ van Sportraad Overijse. Op de erelijst volgt zij Kris Bosmans op die vorig jaar de trofee in de wacht sleepte. De prestigieuze trofee werd uitgereikt op de kampioenenhulde van de gemeente Overijse op vrijdag 26 januari 2018.

Alicia Pé (16 jaar) wordt zo beloond voor haar realisaties in sportjaar 2017. Ze werd wereldkampioene karaté in haar leeftijdscategorie en behaalde eveneens een bronzen medaille op het WK kickboxing. Vorig jaar strandde Alicia in dezelfde verkiezing nog op de derde plaats na de toen ongenaakbare Kris Bosmans.

De overige twee genomineerden voor de sporttrofee 2017 waren Christophe Dekeyser (triatlon) en Patrick Rosseels (gevechtsport). Alicia won na 2 stemrondes overtuigend en totaliseerde 118 punten, Christophe eindigde op de tweede plaats (43 punten), Patrick werd verdienstelijk derde (39 punten).

Op de kampioenenhulde zette de gemeente nog zo’n 250 andere verdienstelijke sportbeoefenaars en sportkampioenen uit Overijse in de bloemetjes. De meesten zijn actief in een van de 52 erkende sportclubs die de gemeente rijk is. Ze houden er allemaal een mooie handdoek van de Sportdienst aan over.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 27-01-18 • Uur: 12u44

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur