Sven Willekens legt troeven op tafel

OVERIJSE - 05-02-18 - Open Vld Overijse stelt verkiezingscampagne voor tijdens jaarlijkse valentijnsdrink

Sven Willekens legt troeven op tafel in aanloop naar oktober

Sven Willekens (Open Vld), huidig schepen Openbare werken en Mobiliteit, lanceerde vandaag de verkiezingscampagne van zijn partij tijdens de jaarlijkse valentijnsdrink. Maar hij sprak ook zijn eigen ambities uit. De komende legislatuur wil de lijsttrekker met bijna twintig jaar ervaring in het gemeentebestuur, de voortrekker worden van een beter beleid voor een leefbaar, veilig en groen Overijse.

In aanwezigheid van federaal Minister voor Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block, gaf Open Vld Overijse deze voormidag in brasserie Den Tram officieel het startschot van haar verkiezingscampagne in aanloop naar oktober. De partij kon tevreden terugblikken op heel wat verwezenlijkingen, maar stak vooral haar ambitieuze plannen voor de toekomst en Overijse niet onder stoelen of banken.

“We hebben de afgelopen legislaturen mee kunnen bouwen aan een beter Overijse”, vertelt schepen van Openbare Werken Sven Willekens. “Op vlak van openbare werken hebben we de voorbije zes jaar meer gerealiseerd dan ooit te voren. Straten en pleinen, fiets- en voetpaden werden vernieuwd, rioleringen werden aangelegd en gebouwen en sportinfrastructuur kregen een verdiende en moderne facelift. Allemaal onder onze impuls en leiding. Zes jaar geleden hebben we plannen gemaakt en vandaag zien we dat die werden verwezenlijkt. Daar mogen we fier op zijn. Maar meer nog, de Overijsenaar mag weten dat wij daarvoor gezorgd hebben, dat Open Vld de drijvende kracht is achter de vooruitgang in onze gemeente. En we zullen ons blijven inzetten.”

‘Mister Overijse’ wordt Open Vld-lijsttrekker
Sven Willekens kent de gemeente door en door. Hij startte in 1994 onder meer als hoofdleider van de speelpleinwerking en voorzitter van de jeugdraad. Zo leerde hij de gemeentestructuren al van jongs af aan kennen. Inmiddels is hij het gemeenteraadslid met de langste staat van dienst met 18 jaar ervaring in de gemeentepolitiek en heel wat belangrijke schepenportefeuilles. “Door het plotse vertrek van de vorige burgemeester en de breuk van het kartel Overijse2002 en CD&V, liggen de politieke kaarten helemaal anders. De Overijsenaren verdienen duidelijkheid en geen stoelendans in functie van een carrièreplanning of persoonlijke belangen. Er is nood aan een concrete visie op de toekomst en een ervaren persoon aan het roer die deze visie werkelijkheid kan maken. Als lijsttrekker wil ik die verantwoordelijkheid opnemen.”

Gilbert Dehertog, voorzitter van Open Vld Overijse, is bijzonder opgetogen met het lijsttrekkerschap van Sven Willekens: “Sven werd binnen onze partij unaniem verkozen tot lijsttrekker. Dat zegt niet alleen veel over de eendracht tussen onze leden maar ook over zijn capaciteiten. Onze neuzen staan in dezelfde richting. We zijn er allen van overtuigd dat Sven zowel voor de gemeente als onze partij de juiste man is op de juiste plaats. Bovendien heeft Open Vld Overijse een veelzijdige ploeg die met Sven dagelijks samenwerkt. Ja, wij zijn klaar.”

Met zo’n 25.000 inwoners is Overijse niet minder dan een grote onderneming. Die moet dan ook professioneel bestuurd worden. “Dat betekent dat er vaak knopen moeten worden doorgehakt”, vertelt Maggie De Block. “Sven is geen ja-knikker. Hij staat misschien niet wekelijks in de schijnwerpers, maar achter de schermen ijvert hij als al jarenlang dag in dag uit voor een leefbaar Overijse. Hetzij op een werf in de gemeente, hetzij op een kabinet of bij de juiste contacten in Brussel. Hij staat dan ook niet voor niets bekend als ‘Mister Overijse’.”

Ambitieus voor een leefbaar Overijse van morgen
Open Vld Overijse trekt ambitieus naar de verkiezingen. “We hebben jaren beleidservaring, afgewerkte projecten en een creatief team voor een sterk programma”, vertelt Sven Willekens. “Een leefbaar, veilig en groen Overijse is het doel. We werken aan een kwalitatieve ruimtelijke ordening die de bouwzones combineert met groene harten en blauwe watervingers die tot in de dorpskernen doordringen. Leefbare en betaalbare woonprojecten voor Overijsenaren zijn een prioriteit. We willen minder sluipverkeer, meer veiligheid en bedrijvige kernen en kmo-zones zodat ondernemingen kunnen groeien en werkgelegenheid creëren in onze streek. Onze groene ‘parklongen’ moeten bewaard blijven en we blijven streven naar een meer energiezuinig Overijse.”

Maar ook de gemeentelijke dienstverlening moet uitgebreid worden. “Je kan niet spreken van bestuur onder de mensen als je niet toegankelijk bent. De Overijsenaar moet meer en makkelijker een beroep kunnen doen op de openbare diensten en gespecialiseerd advies door de gemeentediensten, bijvoorbeeld in het kader van thuiszorg of startende ondernemers. Ook een uitbreiding van de digitale dienstverlening dringt zich op.”

Open Vld Overijse spreekt niet enkel over betrokkenheid of participatie, de liberalen voegen de daad bij het woord. “We hebben een duidelijk programma klaar met concrete beleidspunten, gevoed door een succesvolle gemeentelijke rondvraag met reacties van meer dan 900 Overijsenaren. Dit is een toekomstplan voor héél Overijse en niet voor één bepaalde groep, gehucht of strekking. We zijn tegen favoritisme en vriendjespolitiek. We gaan over de hele lijn voor een integere en eerlijke politiek. De Overijsenaren verwachten dat. Binnenkort is het aan hen om te beslissen of ze deze weg willen inslaan naar een duurzame toekomst.”

Onze schouders onder Overijse
De partij wil met zoveel mogelijk Overijsenaren aan deze weg kunnen timmeren en doet daarom een oproep tot dialoog. “Open Vld Overijse wil met andere politici en politiek geëngageerden in gesprek treden. We vragen hen om zich aan te sluiten. Meer dan ooit willen we ons verenigen om onze schouders onder Overijse te kunnen zetten”, aldus Sven Willekens.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 05-02-18 • Uur: 08u10

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur