Politie druivenstreek controleerde

OVERIJSE - 13-03-18 - In het kader van de verkeersveiligheid werden in Overijse en Hoeilaart tijdens de maand februari 2018 op verschillende plaatsen en tijdstippen controles uitgevoerd. Door de bemande camera werden 6473 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 403 bestuurders of 6,2 % werden geflitst wegens te snel rijden. In totaal werden 368 ademtesten afgenomen. 98,4 % van de bestuurders had niet gedronken. 6 ademtesten waren positief en er werden 2 bloedproeven uitgevoerd. 3 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. 2 bestuurders werden positief getest op het gebruik van drugs achter het stuur. Er werden 658 algemene verkeersinbreuken vastgesteld.
Tijdens de maand februari werd bijzondere aandacht geschonken aan het gebruik van de GSM achter het stuur. Bij 38 bestuurders werd vastgesteld dat zij aan het telefoneren waren achter het stuur.


Voortaan kan iedere weggebruiker meldingen doorgeven aan de wegbeheerder AWV (Agentschap Wegen en Verkeer), vanaf 23/04/2018 is de nieuwe site beschikbaar:

www.meldpuntwegen.be, via het meldpunt Wegen van het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid kunt u gebreken aan de weginfrastructuur melden.
www.meldpuntfietspaden.be, via dit meldpunt kunt u knelpunten voor FIETSERS signaleren aan de bevoegde wegbeheerders in Vlaanderen. Het is vooral bedoeld om een abnormale toestand te melden, die een echt gevaar inhoudt voor de fietsers en die een dringende tussenkomst van de wegbeheerder vereist. Het meldpunt is NIET bedoeld om algemene klachten te formuleren (bv. 'fietspaden ontbreken' of 'auto's rijden te snel').

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 13-03-18 • Uur: 06u40

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur