Medaille voor Kris Bosmans

OVERIJSE - 24-03-18 - Het regende medailles op de tweede dag van het WK Para-Cycling track in Rio de Janeiro. Onze renners wonnen er liefst drie op een kwartier tijd. Eerst snelden Diederick Schelfhout en Kris Bosmans naar zilver en brons op de kilometer tijdrit. Meteen daarna pakten de tandemdames zilver op de 3 kilometer individuele achtervolging. België zit aan vier medailles op dit wereldkampioenschap.

Op de tweede dag van het WK baanwielrennen in Rio de Janeiro (Brazilië) waren onze renners met een beperking opnieuw succesvol. Griet Hoet (visuele handicap) en Anneleen Monsieur (pilote) reden ’s morgens naar een tweede tijd (3:34.149) in de kwalificaties van de 3 kilometer achtervolging en verzekerden zich van een finaleplaats en medaille. Enkel de Britse dames Lora Fachie (B) en Corrine Hall reden sneller. Het verschil bedroeg twee seconden. “Mega tevreden. Het was ernorm spannend voor de tweede plaats, maar het is gelukt”, zei Griet toen na afloop. In de finale startten Griet Hoet en Anneleen Monsieur sneller dan de Britten, maar moesten ze halfweg het hoofd buigen en kwamen als tweede aan. Toch is dit een hele mooie zilveren medaille. Vorig jaar wonnen ze nog brons. Anneleen reageerde na de wedstrijd: "Het was echt doodgaan. Ik ben toch wel wat teleurgesteld dat we niet nog sneller gingen voor dat goud, maar er zat niet meer in vandaag."

Net voor de tandemdames kwamen ook Ewoud Vromant (C2, bovenbeenamputatie rechts), Diederick Schelfhout (spierfunctieverlies) en Kris Bosmans (C3, hemiplegie) in actie op de kilometer tijdrit. Ewoud reed in zijn klasse naar een elfde plaats met opnieuw een Belgisch record: 1:21.012. In de C3-klasse was het eerst de beurt aan Diederick Schelfhout. In een tijd van 1:10.581 was hij op dat moment de snelste van alle deelnemers. Vlak na hem reed Kris Bosmans (C3) zijn entree op het WK. Kris reed naar de tweede tijd 1.10.910. Enkel de Amerikaan Berenyi deed nog beter en werd wereldkampioen. Zilver en brons dus voor Diederick en Kris.

Kris Bosmans was euforisch: "Ik heb alles gegeven wat erin zat en dat resulteerde in een eerste WK-medaille voor mij op de piste. We staan met twee Belgen op het podium, dat is fantastisch." Ook Diederick was heel tevreden: "Net als gisteren ben ik enorm blij met deze nieuwe medaille. We moeten ons nu focussen op de scratch en hopelijk kunnen we ons kwalificeren voor de finale."

Als klap op de vuurpijl plaatste Diederick en Kris zich later op de avond makkelijk voor de finale van de 10km scratch die op zondag gereden wordt. Diederick reed weg met een Spanjaard en werd tweede. Kris werd tweede in het peloton.

Onze renners wonnen al vier medailles op het WK para-cycling in Rio de Janeiro (Brazilië).Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 24-03-18 • Uur: 08u04

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur