Kunstwerk Tervuurse Herder

TERVUREN - 23-05-18 - Dit weekend werden de “Tervuurse Herders” feestelijk ingehuldigd. De twee honden zijn voortaan de twee statige bewakers van het moderne plein tussen het Vrijetijdscentrum De Warandepoort en het Administratief Centrum De Zevenster.

Het kunstwerk is het resultaat van een wedstrijd met Peter Vandermeersch als voorzitter van de jury. Na een moeilijke keuze kwam uiteindelijk het Nederlandse duo Fons Broess en Barbara Recourt als winnaar uit de bus. Zij slaagden erin om de creatieve constructies met stalen buizen van bijna vier meter hoog te integreren in de ruimte.

Meerwaarde voor Warandeplein

Schepen van cultuur Jan Trappeniers ziet een absolute meerwaarde voor de kunst in Tervuren en meer bepaald voor het Warandeplein dat op deze manier een sterke link met een Tervuurs thema krijgt: “Op een echt plein zoals ons Warandeplein er één is, hoort in een cultuurgemeente ook een knap kunstwerk thuis. Dit werk speelt prachtig in op de architectuur van het plein en geeft de Tervuurse Herdershond de plaats die hij verdient in onze gemeente.”

Toeristische trekpleister

Ook schepen van toerisme Mario Van Rossum is ervan overtuigd dat de “Tervuurse Herders” alle bezoekers zullen verwelkomen en zo een extra toeristische attractie voor de gemeente vormen: “Wie Tervuren googelt zal wellicht al gemerkt hebben dat er honderden sites bestaan over de hele wereld die het hebben over de Tervuurse Herder. Een hondenras, dat samen met de Mechelaar, de Groenendaeler en de Lakense Herder, deel uitmaakt van de Belgische Herdershonden. Deze hond is wellicht de bekendste Tervurenaar ter wereld. Vanuit toeristisch standpunt wil de gemeente deze naambekendheid als kapstok gebruiken om onze gemeente verder te promoten”.

Ten slotte is ook burgemeester Jan Spooren opgezet met het resultaat: “Dit opmerkelijk kunstwerk vormt onderdeel van de algemene opwaardering en heropleving van ons centrum. Het draagt zeker bij tot de uitstraling van Tervuren dat de laatste tijd steeds meer bezoekers uit de regio aantrekt”.

De inhuldiging werd alvast een vrolijke gebeurtenis die opgeluisterd werd door de lokale harmonie “Eendracht Maakt Macht” en de vele echte Tervuurse Herders die meegebracht waren door hun baasje voor het officiële moment.


Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 23-05-18 • Uur: 13u49

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Tervuren

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur