Tropiscala, start van de zomer

OVERIJSE - 07-06-18 - Op 30 juni 2018 is het weer zover. Al voor de 12e keer kunnen de vrijwilligers van Tropiscala vzw uitpakken met een mooie affiche die de zomer van Overijse én de Druivenstreek kan inluiden! Koenraad Dekens, voorzitter van Tropiscala vzw, is erkentelijk: “Tropiscala wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Tijdens het evenement kunnen we op tientallen jonge en minder jonge Overijsenaren rekenen. Dat is hartverwarmend en is één van de grootse plezieren die je als organisator kan ervaren!”

120 ton zand
Tropiscala start, traditioneel, met het strandvolleybaltoernooi om 9u. Ook dit jaar stroomden de inschrijvingen binnen en strandden zij op maar liefst 18 ingeschreven ploegen. Het wordt uitkijken naar de, met momenten, sportieve en soms ook grappige prestaties. Tevens kunnen we steeds genieten van de originaliteit van de deelnemende ploegen. De omroeper vermaakt de toeschouwers met het omroepen van illustere ploegnamen als ‘Hier voor Bier’, ’T Ga Ni’ ‘Van de Grond’… de meer schunnige ploegnamen zullen we u besparen. Op vrijdag 29 juni kunnen ploegen reeds wat komen trainen op de volleybalvelden op het Begijnhofplein. Om dit toernooi te kunnen organiseren kan Tropiscala rekenen op de medewerking van Sporeo voor de administratieve ondersteuning en firma De Kock voor het zand.

Muziek voor jong en oud
“Tropiscala geeft kansen aan lokaal talent.” Dat is één van de beweegredenen voor deze groep. Zo gezegd, zo gedaan. De avondprogrammatie start om 20u30 met ‘De Laatste Match van Ivan Lendl’. “Deze bende tracht te bezielen met liedjes over ginder, thuis zijn en weeral weg zijn. Verhalen. Echte en valse. Avonturen die overvallen, zelf beleefd maar meestal niet. Ze brengen veelal sombere songs, een beetje bewust naïef en niet altijd even serieus. Je herkent jezelf wel en wees gerust, ze doen je schouders schudden vanaf het eerste nummer.”
Omstreeks 22u neemt ‘Yevgueni’ over. “Live is Yevgueni volgens kenners bij elk album straffer geworden. Een traditie die zonder twijfel wordt voorgezet. Bovendien vormt deze Clubtour ook de releasetour. Dat betekent een band die snakt naar het podium, een blij weerzien met het publiek, en frisse versies van nieuwe songs, vers van de pers. Voeg daarbij een aantal klassiekers en vergeten parels en je krijgt een verrassende achtbaanrit, inclusief vertragende momenten bergop en steile afdalingen op topsnelheid.”
Na ‘Yevgueni’ zal ‘DC Live’ om 23u45 de nacht van Tropiscala 2018 inluiden. “Les nouvelles truttes? De crème de la crème, mét koekje? The subliminal rocketing lightningbirds? Hier is er nog één, om van te smullen! 6 gasten uit Leuven en Gent brengen stomende dance hits, funky R&B, stoute pop & snoeiharde rock. Een unieke, wervelende show van een band die meer dan alles geeft. Mash-up is the new medley – all the way the only party!”
‘Deejay Mr. T’ bekend van, onder andere, de filefuif op STUBRU sluit Tropiscala 2018 af.

Tropiscala heeft plaats op 30 juni 2018 op het Begijnhofplein in Overijse.
Dankzij de steun van onze vrijwilligers, onze sponsors en gemeentebestuur Overijse is Tropiscala, Feest van de Vlaamse Gemeenschap, gratis toegang voor iedereen! Tot dan.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 07-06-18 • Uur: 05u12

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur