Renovatiewerken Begijntjesbad Overijse

OVERIJSE - 03-12-18 - Op maandag 3 december 2018 sluit het Begijntjesbad tijdelijk zijn deuren voor grondige renovatiewerken. Het zwembad zal zeker tot eind 2019 gesloten blijven.

Vanaf de eerste sluitingsdag op maandag 3 december zal de renovatie van het Begijntjesbad voorbereid worden. In de loop van 2019 zullen de effectieve renovatiewerken dan van start gaan. Door de aanhoudende technische problemen in het Begijntjesbad is het niet meer verantwoord om het zwembad nog langer open te houden.

Wat houdt de renovatie precies in?

Het gemeentebestuur van Overijse heeft beslist om na bijna 18 jaar een grondige renovatie van het zwembad door te voeren. Niet alleen de buitengevels krijgen een grondige opknapbeurt, maar ook de inkom, de vloeren en de kleedkamers krijgen een volledig nieuw jasje. Bovendien moeten een aantal energetische maatregelen en de vervanging van de verluchtings- en waterbehandelingsinstallatie zorgen voor een Begijntjesbad waarbij gezondheid en duurzaamheid voorop staan. Daarnaast kiezen we voor een chloorarm bad, en via zonnepanelen en een warmtekrachtkoppeling zal er groene energie geproduceerd kunnen worden. Dit alles moet bijdragen tot een beter comfort voor onze zwemmers en het personeel.

Sportbalie verhuist van het Begijntjesbad naar de Bib

Vanaf 3 december 2018 kan je voor sport- en vrijetijdsgerelateerde vragen, zoals bijvoorbeeld inschrijvingen voor sportactiviteiten, het uitlenen van sleutels voor sportaccommodaties of van sportmateriaal, terecht in onze Bibliotheek. Indien je een specifieke vraag hebt, maak je best een afspraak. De medewerkers van de Sportdienst blijven telefonisch of per e-mail bereikbaar op t 02 686 90 20 of via sportdienst@sporeo.be.


Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 03-12-18 • Uur: 15u24

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Overijse

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur