Website bib in nieuw kleedje

HOEILAART - 07-02-19 - De Hoeilaartse bib heeft haar nieuwe website gelanceerd. Het is nu de ideale plek om alles over de bib(collectie) en je eigen uitleningen te weten te komen. Zoeken in de catalogus, leentermijn verlengen, inspiratie vinden, info over activiteiten ... alles vind je voortaan op één website: https://hoeilaart.bibliotheek.be.

Volledig mobiel

De ondersteuning van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets is een van de belangrijkste vernieuwingen. Voortaan kan je via je smartphone of tablet, zowel thuis als in de bib, snel en makkelijk doorheen de catalogus bladeren, je uitleningen verlengen of titels reserveren.
Is het er of is het er niet?
De catalogus zelf kreeg een belangrijke update. Zo verschijnt de beschikbaarheidsinformatie nu meteen op het detailscherm van een boek. Vroeger moest je doorklikken en verscheen er een pop-up venster.
Zoeken gaat nu nog sneller via het zoekveld op de homepagina van de website. Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst. Zelfs als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus je verder. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!

Filter je zoekresultaten

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wil je enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan je ook een onderscheid maken in werken voor kinderen of volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal. Je kan al deze filters ook naar hartenlust combineren.
Nog sneller verlengen
‘Mijn Bibliotheek’, de webtool om je ontleningen en reservaties te beheren, was tot nu toe een aparte site. In de nieuwe bibwebsite zitten deze functionaliteiten volledig geïntegreerd. Log in op de website en krijg via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op je smartphone!
Je ontleningen krijgen een gezicht …
Weet je niet meer precies welke boeken je kinderen of partner allemaal ontleend hebben en wanneer ze weer binnen moeten? Via het overzicht van de ontleningen, nu aangevuld met handige coverfoto's, kan je ze snel bij elkaar zoeken.

Altijd op de hoogte

De website is het vertrekpunt voor al je bibnieuws. Hier ontdek je de recentste aanwinsten, interessante activiteiten, leuke weetjes, en nog veel meer. Krijg je dit graag in een maandelijkse nieuwsbrief, schrijf je dan in op de homepagina (onderaan).

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Meer informatie op de website: http://https://hoeilaart.bibliotheek.be

Datum: 07-02-19 • Uur: 14u23

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur