Kandidaten uit Hoeilaart voor 26 mei

HOEILAART - 13-03-19 - Burgemeester en schepenen kandidaat voor de verkiezingen van 26 mei

Op 26 mei zijn het in ons land opnieuw verkiezingen voor het Vlaamse, het federale parlement en Europese parlement. Vanuit Hoeilaart heeft Open Vld maar liefst drie kandidaten.

In Hoeilaart haalde Open Vld bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen 49,6% van de stemmen. “Dat goede resultaat heeft Open VLD, onder leiding van onze nationale voorzitter Gwendolyn Rutten, overtuigt om maar liefst drie kandidaten uit Hoeilaart naar voren te schuiven op de verschillende lijsten. De afgelopen jaren hebben onze kandidaten hun politieke kwaliteiten ruimschoots bewezen. Zij verdienen jullie steun bij de komende verkiezingen in mei” zegt Open Vld Voorzitter John Kumps.


Meer efficiëntie, beter bestuur!

Burgemeester en volksvertegenwoordiger Tim Vandenput krijgt de 2de plaats op de federale
kamerlijst en zal samen met minister Maggie De Block de lijst trekken. Als volksvertegenwoordiger
heeft hij Hoeilaart en de regio vooruit geholpen in belangrijke dossiers zoals de werken aan
het Gewestelijke Expresnet (GEN), waardoor er een verdubbeling van de capaciteit komt en
er in de toekomst eindelijk meer treinen zullen rijden.

“Als ik opnieuw het mandaat van de kiezer krijg zal ik mij volop inzetten om de
mobiliteitsproblemen in de regio op te lossen. Ook zal het overhevelen van bevoegdheden
zoals leefmilieu en mobiliteit naar het federale niveau hoog op mijn agenda staan. Enkel zo
kunnen we België efficiënter maken” zegt Tim Vandenput.

Eerste Schepen Eva De Bleeker krijgt als 1ste opvolger een mooie kans om een zitje in het Europees parlement te bemachtigen. “Europa staat voor grote uitdagingen op het vlak van migratie, duurzaamheid, internationale handel en energie. Met mijn kennis en praktijkervaring wens ik mee het Europa van morgen uit te bouwen” zegt Eva De Bleeker.

Tweede Schepen Joris Pijpen zal Hoeilaart en de Druivenstreek vertegenwoordigen van op een 10de plaats voor het Vlaams Parlement. “Ik ijver voor een doelmatiger Vlaanderen dat als niveau enkel bevoegd is voor waar het goed in is. Een Vlaanderen dat meer samenwerkt met de gemeenten en waar de administratie ten dienste van de burger staat” laat Joris Pijpen weten.

Druivenstreek recept

Samen met de andere Open Vld kandidaten uit de Druivenstreek Dirk Devroey (lijstduwer Kamer) en Sebastien Dewailly (14de Vlaams Parlement) uit Overijse en Philippe Vervoort (14de opvolger Vlaams Parlement) uit Huldenberg, willen deze liberalen hun mooie resultaten bij de gemeenteraadsverkiezingen doortrekken op het Vlaams, Federaal en Europees beleidsniveau.

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 13-03-19 • Uur: 13u40

Auteur: Marc • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur