Gespreksavond met D. Safai en A. Kanko

HOEILAART - 08-04-19 - 2 Vlaamse vrouwen, sterke vrouwen, iconen in de wereld van de mensenrechten, voorvechtsters van gelijkheid en gelijke kansen…
Hun levensverhaal leest als een roman, maar is bittere werkelijkheid. Ervaringsdeskundigen en ooit slachtoffer van grove schendingen van mensenrechten. Helaas nog steeds de harde realiteit voor vele lotgenoten.
Darya heeft Iraanse wortels, is tandarts van beroep, en komt actief op voor vrouwenrechten. In haar boek “Plots mocht ik niet meer lachen – hoe de islam vrouwen onderdrukt” vertelt ze haar hallucinante levensverhaal. Hoe ze niet meer mocht lachen, muziek beluisteren, … of een normale jeugd mocht beleven. En hoe ze door haar protest hiertegen in de gevangenis belandde. Schrijnend, maar zo actueel.

Assita, van Burkinese afkomst, geniet internationale erkenning vanwege haar strijd tegen genitale verminking. Ze publiceerde meerdere werken waaronder “omdat je een meisje bent”, waarin ze dapper getuigt over de genitale verminking die haarzelf te beurt viel.
Beide dames vertellen ons moedig hun relaas, en roepen iedereen op zich blijvend te verzetten tegen mensonterende toestanden. Hun sensibiliseringscampagnes zijn van groot belang voor de toekomst van vele medemensen. Wij, westerlingen zijn ons immers vaak niet bewust van wat er zich ginds, maar vaak ook hier, allemaal afspeelt.
Het is dan ook met enige trots dat het bestuur van N-VA Hoeilaart u uitnodigt voor een unieke lezing over essentiële mensenrechten en gelijke kansenbeleid, door twee van de strafste madammen van het moment!
Wie wenst kan tevens hun boek aankopen en meteen ook laten signeren.
Iedereen welkom op dinsdag 16 april, om 19.30u in GC F. Sohie!

Print      E-mail      Bekijk het fotoalbum          

Datum: 08-04-19 • Uur: 18u12

Auteur: HDA • Mail de auteur

Lokaal nieuws uit Hoeilaart

Agenda Hoofdpunten Politiek Sport Cultuur